MENIU

Victor Ponta, acuzat că a distrus industria petrochimică, după ce a dublat prețul gazului! Dezvăluirile lui Ioan Niculae

Victor Ponta, acuzat că a distrus industria petrochimică, după ce a dublat prețul gazului! Dezvăluirile lui Ioan Niculae

Victor Ponta este cel care a distrus industria petrochimică, după ce a dublat prețul gazului, susține omul de afaceri Ioan Niculae. Milionarul spune că fostul premier a fost o marionetă condusă de OMV de la Viena. Omul de afaceri a făcut dezvăluiri incredibile despre manevrele făcute de statul paralel și despre cum i s-a fabricat un dosar. Mai mult, el povestește și cum generalii mafioți au încercat să îi închidă firma din Bulgaria. 

Milionarul Ioan Niculae susține că Victor Ponta a distrus industria petrochimică în 2013, după ce a dublat prețul gazului. Omul de afaceri l-a confruntat pe fostul premier la aceea dată, când i-a spus că prețul este dictat de gigantul austriac OMV.

„Vă reamintesc că prin acea ordonanță 22, din 22 ianuarie 2013, guvernul Ponta a decis ca în fiecare trimestru gazului românesc să crească cu 25%. Nicio industrie din lumea asta, indiferent că era din Europa, din America, din Papua Noua Guinee, n-ar fi putut să existe cu o crește de, să zic, de gaz metan, practic, în cazul nostru, era vorba de materie primă, de 25% pe trimestru.

Țin minte că la momentul respectiv, prin mijlocirea unui prieten, am reușit să ajung la prim-ministrul Ponta și să încerc să-i explic ce a făcut sau ce are de gând să facă. Spre surprinderea mea totală, după ce i-am explicat care sunt condițiile economice, că nu poate un combinat chimic, și nu numai un combinat chimic, nicio industrie din România, indiferent că este industria chimică, industria siderurgică, industria sticlei, nu poate trăi cu o creștere de gaz metan, de preț de gaz metan, de 100% pe an… s-a uitat foarte ciudat la mine și a zis: „Păi ce te interesează pe tine prețul gazului, că îl cresc austriecii?!”.

Îl cresc austriecii de la OMV. Și am spus „domnul prim-ministru, mi se pare mie, sau probabil că am cunoștințe slabe de economie, dar eu cred că gazul este românesc”. Ei nu au decât un contract de concesiune pe câmpurile de gaz din România. S-a uitat strâmb la mine așa și a zis (Ponta - n.r.): „Nu, dom'le, e gazul lor.

În același timp, omul de afaceri îl acuză pe fostul premier că a fost doar o marionetă a austriecilor. Ioan Niculae susține că serviciile secrete românești au vrut să-i închidă o fabrică din Bulgaria, unde au trimis mai multe cereri.

S-a dus SRI-ul cu notă, la nivel central în Bulgaria – și vă spun că asta este spusă de prim-ministrul bulgar, într-o întâlnire directă cu mine, s-a dus cu notă ca să-mi închidă firma în Bulgaria.

Ce-ai tu, mă, statul român nenorocitule, cu un cetățean al tău, propriu, dacă face o firmă și îi merge bine intr-un alt stat? I-am spus lui Borisov. În întâlnire directă cu Borisov, am întrebat: ce-au ăștia cu mine, domnule, ce se întâmplă? Și a început să dea din cap așa și a spus: păi tu nu știi? Ai tăi îți fac rău.

Dezvăluirile milionarului vin la aproape 10 ani după ce Ponta promitea că România va exploata gazul de Marea Neagră în interesul românilor.

Ioan Niculae: „România e condusă de OMV”! Acuzații către mafia lui Coldea. Cum a vrut să-i închidă firmele

Mai multe articole despre:
ioan niculae gaze victor ponta