MENIU

Viceprimarul din Galați, cercetat de ANI! A acordat fundației sale o mărire de 20.000 de lei

<p>ANI</p>

Agenția Națională de Integritată (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Radu Cosca, viceprimar al Municipiului Galați, după ce acesta a majorat contribuția acordată de Consiliul Local Galați fundației în care ocupă funcția de președinte de la 12.000 de lei pe an la 20.000 de lei pe an.

“COSCA RADU a încãlcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativã, întrucât, în perioada exercitãrii mandatului de viceprimar a participat la deliberarea și adoptarea Hotãrârilor Consiliului Local al mun. Galați din datele de 28.03.2013 și 09.05.2013 privind majorarea contribuției C.L. Galați ca membru fondator al Fundației „Andreiana Juventus” de la 12.000 lei/an la 189.000 lei/an respectiv de la 12.000 lei/an la 200.000 lei/an (fundație în cadrul cãreia persoana evaluatã deține calitatea de membru și funcția de președinte începând cu data de 05 februarie 2013)”, se arată într-un comunicat al ANI.

Potrivit Agenției Naționale de integritate, viceprimarul a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 75, lit. f) din Legea nr. 393/2004, potrivit cãruia  „Aleșii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorității publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru o asociați sau o fundație din care fac parte”,

Totodată, acesta a încălcat și dispozițiile din Legea nr. 393/2004, potrivit căreia “Consilierii județeni și consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea și adobptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii. Consilierii locali și consilierii județeni sunt obligați să anunțe la începutul dezbaterilor interesul personal pe care îl au în problea respectivă”.

De asemenea, a mai fost încălcată și Legea nr. 215/2001, potrivit căreia “Nu se poate lua parte la deliberare și la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soț, soție, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”.

Viceprimarul Radu Cosca a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare și a depus la dosarul de evaluare un punct de vdere în exercitarea dreptului la apărare.

 

Mai multe articole despre:
ANI viceprimar galati