MENIU

Vicepremierul Ucrainei a izbucnit in lacrimi de bucurie după ce țara sa a primit statutul de candidat UE: mesaj EMOȚIONANT

Olga Stefanishyna, vicepremierul Ucrainei/ Foto: Facebook

Momente emoționate ies, în continuare, la iveală după decizia unanimă de joi seara a Consiliului European de a acordat oficial Ucrainei și Republicii Moldova statutul de țări candidate la UE. Vestea a făcut-o pe vicepremierul Ucrainei pentru integrare europeană și euro-atlantică Olga Stefanishyna să izbucnească, la propriu, în lacrimi.

”Azi (joi - n.r.), Ucraina a devenit candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană! Este atât de mișto încât nu mai e nimic de adăugat. Las doar poza asta!”, a transmis Olga Stefanishyna, într-un mesaj publicat pe Facebook împreună cu o fotografie.

În imaginea care însoțește mesajul o putem vedea pe aceasa la biroul său ministerial de la Kiev, în vreme ce-șiacoperă fața cu un șervețel pentru a-și șterge lacrimile de bucurie. După cum era de așteptat, fotografia a devenit imediat virală și pe twitter.

Reamintim că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis, la rândul său, un mesaj emoționant, joi seara, după ce Ucraina, devastată de invazia rusă, a devenit oficial țară candidată la UE. 

„Acesta este un moment unic şi istoric în relaţiile dintre Ucraina şi UE”, a afirmat Zelenski, într-o postare pe Twitter. Acesta a subliniat, totodată, că „viitorul Ucrainei se află în interiorul UE”.

„Una dintre cele mai importante decizii pentru Ucraina în toți cei 30 de ani de independență a statului nostru. Totuși, această decizie nu este doar pentru Ucraina. Acesta este cel mai mare pas spre consolidarea Europei care ar putea fi făcut chiar acum, chiar în vremea noastră, și exact în astfel de condiții când războiul rusesc ne testează capacitatea de a ne păstra libertatea și unitatea”, a transmis Volodimir Zelenski în discursul ținut după acordarea statutului de țară candidată la aderarea în UE, alături de Republica Moldova la summit-ul liderilor europeni de la Bruxelles.