MENIU

Vești bune în România! O nouă autostradă se va deschide în această iarnă: unde se află A7

Noua autostradă A7, care va lega Buzăul de Focșani, urmează să fie deschisă circulației în această iarnă, conform anunțului făcut de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. În cadrul unei declarații susținute joi, Grindeanu a precizat că începând din luna octombrie a acestui an, porțiuni semnificative ale Autostrăzii Moldovei vor fi funcționale.

Ce a transmis ministrul Transporturilor

„Undeva la finalul lunii octombrie, deci peste o lună și un pic, în jurul lui 1 noiembrie, ca să fiu mai exact, putem da în circulație lotul 1 fără podul de la Buzău, lotul 2 și lotul 4. Lotul 3, undeva într-o lună după, deci în jurul datei de 1 Decembrie, iar podul undeva pe finalul anului. Cert este că între Buzău și Focșani, undeva la începutul lunii decembrie se va circula pe toate cele 4 loturi.
Pe celelalte două, care au termen de finalizare anul acesta, între Ploiești și Buzău, sunt tot în jur de 90% ambele, ceea ce ne duce ca și calendar în aceeași perioadă ca și acestea 4.
De aici în sus, spre Pașcani, suntem la peste 50% între Focșani și Bacău și undeva în jur de 40% între Bacău și Pașcani, astfel încât spre sfârșitul anului viitor să se poată circula de la București până la Pașcani pe autostradă și nu am niciun fel de emoții că acest lucru se va întâmpla, iar constructorul își va face treaba ca și până acum”, a declarat Grindeanu.

Totodată, Grindeanu a menționat că secțiunile dintre Ploiești și Buzău, care au un progres de aproximativ 90%, urmează să fie finalizate tot în această perioadă. În ceea ce privește etapele următoare, lucrările avansează cu un ritm susținut între Focșani și Bacău, unde gradul de execuție este de peste 50%, și între Bacău și Pașcani, unde progresul este de aproximativ 40%. Ministrul Transporturilor a estimat că până la sfârșitul anului viitor, autostrada va fi complet funcțională între București și Pașcani.

Proiectul autostrăzii A7 are o lungime totală de 319 kilometri, împărțită în patru tronsoane: Ploiești-Buzău (63,25 km), Buzău-Focșani (82,44 km), Focșani-Bacău (95,9 km) și Bacău-Pașcani (77,39 km). Acest proiect strategic are ca scop îmbunătățirea conectivității rutiere în Moldova și reducerea timpului de călătorie între principalele orașe din regiune.