MENIU

Veste sfâşietoare pentru iubitorii de animale. Începe chiar în această săptămână

<p>Motive pentru care copiii ar trebui sa aibă un animal de companie</p>

Primii câini fără stăpân vor fi eutanasiați de municipalitatea timișoreană în această săptămână, în funcție de data la care au intrat în evidențele adăposturilor.

Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, săptămână trecută, primarul a împuternicit persoanele care vor semna deciziile de eutanasiere, scrie Agerpres.

"Consiliul Local ar mai trebui să adopte doar hotărârea referitoare la subvenționarea sau nu a sterilizării, pentru că aceasta este obligatorie până la data de 1 ianuarie 2015", a declarat Dan Diaconu.

Poliția națională și inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș vor avea posibilitatea de a intra inclusiv în curțile oamenilor pentru a efectua verificări.

Câinii fără stăpân din Timișoara fac victime continuu, doar în ultimele trei săptămâni fiind mușcați grav doi bărbați. "Zilnic ajung la spital 5-6 victime ale atacurilor câinilor. Dacă facem un calcul, cifra celor mușcați anual este impresionantă", a declarat pentru AGERPRES dr. Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara.