MENIU

Valeriu Gheorghiță, la Realitatea PLUS, noi locuri libere la imunizare: „Mâine se redeschide platforma de vaccinare” - Cine are prioritate

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat, vineri seara, la Realitatea PLUS, că de mâine se redeschide platforma de vaccinare.

Din 1 martie se deschid cele 130 de cabinete noi pentru vaccinare cu Pfizer, anunţate anterior, ceea ce înseamnă aproximativ 156.000 de noi locuri de vaccinare: „De mâine platforma va fi disponibilă pentru programarea persoanelor care sunt eligibile şi anume persoanele vulnerabile, de peste 65 de ani, cunoscute cu boli cronice şi cu dizabilităţi. Nu vom face programare în această etapă pentru persoanele care deservesc activităţi esenţiale”.

Întrebat când se vor putea vaccina cei programați mâine, medicul a declarat: „Chiar de pe data de 1 martie va putea începe vaccinarea. De luni va fi prima persoană care se va putea vaccina cu programarea pe care o va face începând de mâine”.

„Primele locuri vor fi diponibile pentru persoanele vulnerabile, cele peste 65 de ani și bolnavii cronici. S-a făcut o actualizare a bazelor de date și persoanele cu boli cronice pot să se programeze individual fără să apeleze la medicul curant”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Realitatea PLUS.

„Luăm în calcul vaccinarea, prin centre mobile, în localitățile carantinate, dar pentru asta trebuie să avem vaccinuri”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Mai multe articole despre:
valeriu gheorghita platforma de vaccinare