Valeriu Gheorghiță dorește să crească capacitatea de vaccinare anti-COVID la domiciliu. CARE sunt principalele obstacole ce pot apărea
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a discutat marți, în conferința de presă, despre soluția vaccinării la domiciliu. Gheorghiță precizează că numărul echipelor mobile, cele care sunt responsabile de acest tip de imunizare, este stabilit de către DSP-uri la nivelul județelor. Medicul a recunoscut că problema principală o constituie resursa umană.
Valeriu Gheorghiță: „Fiecare județ, fiecare DSP, în funcție de numărul persoanelor care se află în evidență și care necesită vaccinare la domiciliu cu echipe mobile constituie un număr corespunzător de echipe mobile și stabilește traseul pe care acestea îl va desfășura. Numărul acestor echipe mobile variază de la un județ la altul, în funcție de resursa umană, principala limitare la acest moment. Tot cu sprijinul echipelor moblie asigurăm vaccinarea persoanelor fără adăpost, respectiv a persoanelor din centrele rezidențiale, sociale, respectiv a persoanelor din centrele de dializă. Au fost folosite echipe suplimentare și pentru vaccinarea personalului din învățământ.
Vaccinarea persoanelor de la domiciliu este anevoioasă, se desfășoară mai lent comparativ cu ritmul de vaccinare pentru celelalte prsoane din etapa a doua. Cu siguranță vom câștiga în perioada următoare și vom reuși să vaccinăm mai mult în perioada următoare. Este o activitate în plină desfășurare, numărul de echipe mobile variază de la un județ la altul.”