MENIU

Valeriu Gheorghiță, despre pașii de urmat în cazul agravării simptomelor pacienților infectați cu Covid-19. Când un simptom reprezintă "un semnal de alarmă"

Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, a vorbit, astăzi, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, despre simptomele care apar în cazul pacienților pozitivi-Covid, care ar trebui să reprezinte "un semnal de alarmă" și să îi facă pe oameni să se îndrepte catre spitalele care tratează astfel de pacienți. 

Mediucl Valeriu Gheorghiță a explicat care sunt pașii ce trebui parcurși în cazul infectării cu COVID-19: "Sunt situații care sunt nedorite. Oamenii trebui să înțeleagă că atunci cand sunt diagnosticați cu infecția cu COVID-19 trebuie să țină legătura cu medicul de familie. Dacă sub tratamentul la domiciliu evoluția nu este favorabilă, atunci este un semnal de alarmă și trebuie să ne adresăm serviciilor de specialitate într-un spital care se ocupă cu monitorizarea și tratamentul pacienților cu coronavirus". 

Cât privește simptomele care indică agravarea bolii și ar trebui să îndrepte un pacient poztiv-Covid către spital, Gheorghiță a precizat că vorbim despre persistența febrei mai mult de 5 zile de la debutul bolii sau reapariția acesteia după o perioadă în care pacientul era cu satre bună. Stare de oboseală accentuată, oboseala la efort, dar și senzația de respirație dificilă, ar trebui, de asemenea, să  reprezinte "un semnal de alarmă".