MENIU

VAL de controale în Capitală - peste 90.000 de persoane, 4.000 de restaurante, terase verificate și amenzi de 1,2 milioane de lei

politie controale

Peste 90.000 de persoane au fost controlate petnru respectarea regulilor anti-coronavirus, pe lângă pe lângă peste 6.000 de operatori economici în ultiemle 24 de ore. Poliţiştii bucureşteni au dat  amenzi de peste un milion de lei, în total, în urma acţiunilor de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 în pieţe agroalimentare, magazine, terase, dar şi în mijloacele de transport public.

 

Au fost controlate peste 90.000 de persoane și peste 6.000 de operatori economice, printre care și restaurante și fast-food-uri, fiind efectuate verificări şi în 2.000 de mijloace de transport la suprafaţă şi 160 de subteran. 

De asemenea, poliţiştii aflaţi în teren au revenit cu recomandări privind purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării fizice.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Jandarmeriei, Poliţiei Locale, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi DSP.

Poliţiştii bucureşteni au aplicat, în ultimele 24 de ore, amenzi în valoare de 1,2 milioane de lei, în urma acţiunilor de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 în pieţe agroalimentare, magazine, terase, dar şi în mijloacele de transport public.

„Verificările au vizat peste 6.000 de operatori economici, 227 de operatori transport persoane și aproximativ 11.600 de obiective de interes, printre care 4.400 de terase, restaurante sau fast-food-uri. Au fost verificate peste 92.000 de persoane. În ultimele 24 de ore au fost aplicate peste 6.600 de sancțiuni contravenționale, dintre care 5.500 au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție. Valoarea amenzilor depășește 1,2 milioane de lei. (...)

Au fost aplicate și peste 1.000 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de organizare și participare la evenimente publice sau private, a regulilor de transport persoane sau a organizării programului de lucru. (...)

Au mai fost deschise și patru dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a anunțat sâmbătă seara Monica Dajbog, purtător de cuvând al Ministerului de Interne.