MENIU

Vaccinarea parlamentarilor - AMÂNATĂ. Cât trebuie să mai aștepte aleșii pentru a se imuniza

Parlamentarii vor fi reprogramați pentru vaccinarea anti-Covid

Parlamentarii au fost anunțați că trebuie să mai aștepte cel puțin două săptămâni pentru a primi prima doză de vaccin anti-Covid, potrivit unui mesaj intern din legislativ obținut de Realitatea Plus.

Decizia a fost comunicată la scurt timp după ce șeful campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat că, din 28 ianuarie, se amână vaccinarea persoanelor programate care lucrează în domenii esențiale. 

Conducerea Camerei Deputaților a transmis parlamentarilor că amânarea se impune din cauza lipsei dozelor de vaccin: mai exact, dificultatea în aprovizionarea cu doze de ser anti-Covid. 

Reamintim că, marți, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid a anunțat că avem un deficit de 117.000 de doze de vaccin în urma limitării livrărilor din partea companiilor farmaceutice producătoare. Ca soluție, Gheorghiță a anunțat că persoanele care muncesc în domenii esențiale și care au fost deja programate în intervalul 28 ianuarie-11 februarie să fie reprogramate, în aceeași ordine, zece zile mai târziu. Mai multe detalii despre acest subiect sunt disponibile AICI.