MENIU

Va fi urgie în Bucureşti, din cauza viscolului! Avertismentul poliţiştilor rutieri

Din cauza codului portocaliu de viscol şi ninsori abundente în Capitală, poliţia rutieră a transmis un comunicat în care avertizează că urmează câteva zile cu trafic infernal şi le dă câteva sfaturi atât şoferilor, cât şi pietonilor. 

Astfel, conducătorilor auto li se recomandă să-şi cureţe parbrizul, luneta, geamurile laterale şi oglinzile retrovizoare, precum şi să aibă autoturismele echipate corespunzător, inclusiv cu lopeţi de zăpadă, iar deplasarea să se facă doar dacă este strict necesar.

Poliţiştii vor da amenzi în cazul în care autovehiculele aflate in circulaţie, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, nu vor fi echipate cu anvelope de iarnă, dacă şoferii opresc sau staţionează în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni şi colţurile intersecţiilor sau încurcă utilajele de deszăpezire să intervină.

Şi pietonii sunt sfătuiţi să circule doar pe trotuare, să traverseze carosabilul doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului, dar să se şi asigure, pentru că există riscul ca, din cauza condiţillor meteo, şoferii şi autoturismele nu reacţionează ca în condiţii meteo normale. 

Mai multe articole despre:
zăpadă