MENIU

USR-iștii recunosc că sunt cu "fundul în 2 luntrii" în scandalul legat de Florin Cîțu

Cristian Ghinea și Florin Cîțu

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat că USR-PLUS se află într-o situație ingrată din cauza scandalurilor care-l vizează pe premierul Florin Cîțu. Chiar dacă USR nu a "luat de nevastă PNL", Ghinea a recunoscut că indicația din partid este să nu-l atace foarte dur pe premier. 

Ghinea a afirmat, marí seară, la un post TV, că decizia formaţiunii din care face parte a fost că la nivel de comunicatori nu trebuie apărat Florin Cîţu, dar nici atacat, ""pentru că eşti cu el în guvern".

"Vreau să cred că nu fac balet politic, dar nici nu vreau să tot răspundem noi pentru deciziile luate de alţi oameni. Noi nu am luat de nevastă PNL-ul. Suntem într-o coaliţie de guvernare, românii au votat USR-PLUS, PNL, UDMR. Dacă dumneavoastră aveaţi altă configuraţie politică... Să tot răspund eu că numeşte PNL pe nu ştiu cine, că ce a făcut Florin Cîţu când era tânăr, că Marcel Ciolacu, care era şomer, prieten cu Omar Haysam în tinereţe, a devenit un far moral al tinerilor din România, este ceva foarte amuzant. Dar nu vreau să tot răspund pentru deciziile altora”, a declarat Ghinea.

"E problema lui, să răspundă el, nu a fost decizia noastră. Când românii ne vor vota cu 40%-45% să facem Guvernul singuri, să avem primul ministru, răspundem. Când e vorba despre unul de-al nostru, răspundem. (...) cred că nu este partid în România care să îşi dea mai multe palme, atunci când greşeşte sau când e criticat, decât USR-PLUS. Dar să ne dăm palme şi pentru ce fac alte partide, cred că e totuşi exagerat”, a mai afirmat ministrul USR Plus. 

Mai multe articole despre:
ghinea scandal usr plus citu orban PNDL 3