MENIU

Urăşti pe cineva? Înseamnă că te deteşti! Iată cum explică specialiștii

Se spune că dragostea şi ura sunt surori, dar cei care s-au aplecat spre această dualitate s-au referit doar la intensitatea sentimentului. 

În timp ce dragostea conţine sămânţa echilibrului, ura otrăveşte. Gestionarea urii este una dintre cel mai dificile activităţi pentru psihologi, indiferent dacă au în faţă un individ supărat pe un coleg de serviciu sau oameni incapabili să iasă din depresie prin forţe proprii.

În primul rând trebuie să ştiţi că ura nu are legătură cu ceilalţi. Izvorul oricărui sentiment se află în inima proprie, şi chiar dacă aveţi convingerea că simţiţi ură deoarece reacţionaţi la răutate, amintiţi-vă ceva esenţial: primim ceea ce emanăm. Suntem înconjuraţi de oglinzi. Deşi poate părea un cerc vicios, deoarece nu se poate determina originea primului impuls de ură, soluţia este la purtător.

 

Dacă admiteţi că ura este generată de nerealizarea de către ceilalţi a propriilor nostre aspiraţii aţi făcut un prim pas. Nu este nimeni de vină că agendele nu se potrivesc şi nici nu puteţi avea pretenţia ca alţii să renunţe la dorinţele lor, la ambiţii, pentru a le satisface pe ale dvs. De aceea, în momentul când simţiţi că urâţi pe cineva, primul pas spre a avea şansa de a gândi limpede este să inspiraţi de câteva ori adânc. Ura stresează, şi cel mai eficient medicament de urgenţă pentru anxietate este respiraţia. De ea depind frecvenţa cardiacă, tensiunea arterială, funcţionarea organelor. Schimbul de dioxid de carbon şi oxigen este necesar pentru energia celulelor, iar fiecare gură de aer proaspăt poate avea asupra creierului exact acelaşi efect pe care îl care ştecherul asupra unui robot de bucătărie: îl pune în priză şi funcţionează.

După câteva respiraţii adânci, gândiţi-vă la altceva: viaţa vă este influenţată de deciziile luate, nu de acţiunile celorlalţi. Reuşiţi să preţuiţi ceea ce sunteţi dacă vă amintiţi că aveţi calităţi, iar antipatia şi dispreţul faţă de o persoană nu o fac să dispară. Invidia, gelozia şi amorul rănit, factorii declanşatori ai urii, vă retează posibilităţile de acţiune şi limpezimea. Prin urmare în loc să vă concentraţi pe a face rău cuiva, mai bine găsiţi căile de rezolvare a ambiţiilor personale. Prin hărnicie, dăruire, adevăr şi cutezanţă veţi ajunge la succes, prin urmare veţi constata că nu mai urâţi. Dacă sunteţi leneşi, egoişti, încuiaţi, mincinoşi şi fricoşi nu aveţi nicio şansă.

Mai multe articole despre:
ură Alexandra Pacuraru fresh refresh