MENIU

Uranus intră în retrogradare de la 1 septembrie și stă acolo până în ianuarie 2025. Cele mai întunecate frici ies la lumină. Ce teste va trebui să trecem, în funcție de zodie

Uranus intră în retrogradare de la 1 septembrie și stă acolo până în ianuarie 2025

Începând cu data de 1 septembrie și până la finalul lunii ianuarie 2025, planeta inovației, nonconformismului și imprevizibilului, Uranus, face un „dans” celest retrograd.

Când auzim de „retrogradere” ne gândim la comunicare defectuoasă, la diferite probleme, conflicte, așa că nu are chiar o conotație pozitivă. Dar în astrologie, retrogradele planetare sunt mai nuanțate și mai frecvente decât ne putem da seama.

În fiecare an trecem printr-o acțiune de retrogradare a planetei Uranus care durează aproximativ cinci luni. Să vedem ce aduce în 2024 această mișcare planetară pentru fiecare zodie în parte.

Uranus retrograd 2024: semnificație

Uranus este planeta schimbării radicale, a inovației și rebeliunii, care ne îndeamnă să ne eliberăm de orice ne împiedică să fim cu adevărat autentici. Uranus tinde să alimenteze situații neașteptate, forțându-ne să gândim puțin diferit decât am face-o în mod normal. Dar ne oferă și oportunități care ne determină să ne mișcăm într-o direcție radicală și în mod ideal, mai fericită.

În 2024, pe data de 1 septembrie, Uranus intră în retrograd în zodia Taurului, ceea ce ne provoacă să ne reevaluăm scopurile și modul în care ne adaptăm la orice fel de noutate.

Au fost inventate super clătitele de slăbit, iar rețeta este mai simplă decât ți-ai imaginat

Dar stai puțin! Taurul este cel care se opune noutății, este semnul stabilității, confortului și resurselor. Așadar, Uranus retrograd în Taur ne dă șansa să ne gândim la schimbările care s-au petrecut în viața noastră în ultimele luni.

Țineți cont că, în circumstanțe normale, Uranus poate aduce surprize atât bune, cât și rele, încurajând vinovația. Iar când se sincronizează cu alte planete de pe cer sau de pe harta natală, ne îndeamnă să să punem la îndoială normele societății, rigiditatea personală, întărindu-ne capacitatea de a accepta schimbarea.

Când este retrograd, în loc să adoptăm o schimbare concretă în viața noastră, mai degrabă avem tendința de a îmbrățișa rebeliunea, de a regândi obiectivele mai înalte în viață și chiar de a ne schimba deciziile.

Cum afectează Uranus retrograd fiecare zodie în parte?

Berbec

Retrogradarea planetei Uranus are loc în casa a II-a, a veniturilor, transformând această perioadă în una în care vei căuta noi oportunități de a face bani. Dar Uranus este planeta surprizelor și se asigură că tu nu îți vei respecta planurile pe care deja ți le făcuseși deja și care aveau mari șanse să-ți aducă stabilitate.

Dacă plănuiești să devii independent/ă din punct de vedere financiar, atunci cu siguranță vei da lovitură. S-ar putea ca ceea ce ai prioritizat până acum, cum ar fi un salariu mai mare sau o reședință într-o locație ideală, să nu mai fie în concordanță cu ceea ce simți că ai nevoie pe viitor.

Patru zodii care renasc odată cu venirea toamnei. Vor avea parte de protecție divină și reușite pe aproape toate planurile

Taur

Uranus retrogradează chiar în semnul tău, așa că așteaptă-te la mari schimbări. În următoarele câteva luni vei reflecta la modul în care îți vei putea urmări obiectivele legate de identitatea personală. Te vei simți forțat/ă să ieși din timpurile învechite. Cei mai fericiți dintre Tauri vor fi luați pe sus de o tornadă a vieții, nemaipermițându-le să meargă pe aceleași cărări bătătorite de ani de zile.

Gemeni

Uranus retrogradează în casa a XII-a, făcându-te să simți această mișcare astrologică ca o dezrădăcinare de trecut. Fii atent/ă! Mintea îți va juca feste, iar unele secrete pe care te-ai chinuit să le ții ascunse pot ieși la iveală. Vei afla planurile persoanelor rău intenționate la care nici măcar nu te așteptai. Uranus retrograd poate intensifica munca interioară profundă pe care ai făcut-o până acum, stimulându-ți conștiința de sine și revitalizându-ți imaginația.

Rac

Pentru Raci, Uranus retrogradează în casa XI-a, a prieteniei. Ceea ce înseamnă că acesta este un moment în care ești mai predispus/ă să te gândești la grupurile și echipele cu care te asociezi, la prietenii tăi, să fii mai activ pe rețelele de socializare. Ai grijă să „cerni” oamenii care sunt aproape și dragi inimii tale. Planurile de colaborare vor merge ca pe roate!

Leu

Solarii zodiacului au planeta Uranus retrograd în casa X-a carierei și imagine publice. Ceea ce înseamnă că aceasta îți va aduce o explozie de energie inovatoare și electrizantă în planul profesional. Ai grijă! În următoarele câteva luni poți face un pas înapoi, poți încetini și îți poți revizui și chiar perfecționa planul carierei.

Ai curajul să spui „nu” oportunităților care nu sunt în concordanță cu viziunea ta. Pentru că Uranus retrograd îți va oferi mai multă claritate cu privire la ceea ce vrei să schimbi, cariera ta va trece prin schimbări majore.

Zodiile care își găsesc sufletul pereche mai târziu în viață. A doua căsnicie va fi cea a iubirii adevărate pentru ele

Fecioara

În cazul vedetelor începutului de toamnă, Fecioarele, retrogradarea lui Uranus se încadrează în a IX-a casă, a studiului și aventurilor, creând schimbări legate de modul în care experimentezi lumea din jurul tău.

Pe măsură ce Uranus retrogradează, ai putea avea mai multe experiențe deschizătoare de drumuri, de autoreflecție și de extindere a orizontului care te pot inspira să pui bazele unor abilități pe care încă nu le-ai descoperit. Te poți înscrie la sesiuni de mentorat sau poți lua o diplomă într-un domeniu care te-a pasionat.

Balanță

Uranus se îndreaptă în mișcare retrogradă în casa a VIII-a, a legăturilor emoționale și resurselor comune. Ceea ce te îndeamnă, dragă Balanță să te gândești modul în care relaționezi cu cei apropiați, cu cei dragi sufletului tău în ceea ce privește chestiuni legate de venitul comun. Găsește noi modalități pentru a investi alături de partenerul tău. Nu ar fi rău să faci anumite schimbări pe planul carierei, care ți-ar spori împlinirea în domeniul ales.

Scorpion

Această mișcare planetară te îndeamnă să te concentrezi asupra relației tale amoroase. Relația cu partenerul va deveni foarte importantă deoarece Uranus retrograd lovește cea de-a VII-a casă, a parteneriatului. În următoarele câteva luni vei obține o perspectivă nouă asupra acestor schimbări în cuplu și vei avea tot timpul din lume să reflecți asupra felului în care arată relația ta ideală.

Săgetător

Mișcarea retrogradă a planetei Uranus, acest dans are loc în casa a VI-a în zodia ta, cea a rutinei zilnice. Este momentul să reevaluezi agitația de zi cu zi, să încetinești, să găsești timp pentru tine, să te odihnești.

Ai nevoie de mai mult echilibru în programul tău, ești de acord? Datorită influenței Taurului s-ar putea să iei lucrurile mai încet decât le-ai luat vreodată, iar această decizie să-ți aducă mai multă liniște în viața ta.

Horoscopul dragostei pentru luna septembrie 2024. Astrele sunt puse pe șotii și testează relațiile. Trei zodii sunt norocoasele lunii

Capricorn

Truditorii zodiacului îl vor avea pe Uranus retrograd în casa romantismului și autoeximării, casa a V-a. Sună interesant, nu? Ai șansa să vorbești mai mult despre nevoile tale, să începi o relație sau să lași la o parte obiectivele pragmatice pentru a urmări un scop romantic care îți aduce mai multă bucurie. Oricum, acest tranzit parcă a fost făcut special pentru tine, pentru a-ți da lumea peste cap.

Vărsător

În cazul Vărsătorilor, Uranus retrograd se încadrează în cea de-a patra casă, a familiei, a vieții de acasă, ceea ce înseamnă că va influența relațiile cu cei dragi, căminul, sentimentul de securitate și lumea interioară, spun astrologii. Ai șansa de a-ți alege propria cale, refuzând să te conformezi la ceea ce alții se așteaptă de la tine. Sau poate poți apela la o formă neconvențională de vindecare care te-ar ajuta la vindecarea vechilor rănilor interioare.

Pești

Nu în ultimul rând, Peștii sunt afectați de Uranus retrograd pe cea de-a treia casă, a comunicării. Ceea ce înseamnă că te vei gândi la noi moduri prin care reușești să înveți ceva nou, vei avea sesiuni de brainstorming la locul de muncă și nu numai, vei comunica foarte bine cu cei din jur. Bonus, ți se va deschide și apetitul de călătorie. Instinctul și intuiția joacă un rol foarte important în această perioadă, de aceea ascultă-ți vocea interioară când vine vorba de prieteni și de comunicare.

Horoscop special: Patru zodii intră într-o eră norocoasă din 28 august, după ieșirea lui Mercur din retrograd

 
Mai multe articole despre: