MENIU

Unirea României cu Republica Moldova, prin ochii lui Traian Băsescu - Interviu incendiar

Traian Băsescu

Fostul președinte al României - Traian Băsescu spune că o unire a României cu Republica Moldova ar fi în favoarea ambelor țări. 

„Soluția de viitor pentru Republica Moldova, când politicienii de pe ambele maluri ale Prutului vor avea curaj, este reunificarea țării. Să știți că acest drum european, care a fost deschis Republicii Moldova, este un drum mult prea lung, nici istoria, nici capacitatea de rezistență a cetățenilor Republicii Moldova nu este de natură să facă să mai aștepte 20 de ani până intră în UE”, a spus Traian Băsescu.

Într-un interviu oferit unei televiziuni de peste Prut, fostul președinte Traian Băsescu a declarat că o unire ar fi în favoarea ambelor țări.

„Cetățenilor Republicii Moldova nu o să le fie mai rău într-o Românie reunificată decât în Republica Moldova acum, iar perspectivele României sunt mai solide. România are resurse financiare să suporte reunificarea, ca soluție”, consideră fostul președinte.

Și Marcel Ciolacu a spus că şi-ar dori ca România să se unească cu Republica Moldova și că aceasta ar fi calea mai scurtă pentru ca statul vecin să intre în Uniunea Europeană. Social-democratul a mai declarat că Republica Moldova este statul cel mai afectat de război, iar fără ajutor, Chișinăul riscă să intre din nou în sfera de influență a Rusiei.

Declarația politicianului vine după ce de ziua Națională a României, în Parlamentul de la Chișinău, mai mulți elevi de liceu au interpretat piesa ”România Mea” și au scandat „Jos vama de pe Prut”!

„Jos vama de pe Prut! Jos vama de pe Prut! Jos vama de pe Prut! Trăiască, trăiască, trăiască și înflorească, Moldova, Ardealul și Țara Românească”, spun oamenii.

Totodată, într-un sondaj realizat de CBS Research și Institutul de Politici Publice de la Chișinău se arată că o treime dintre cetățenii Republicii Moldova ar vota pentru unirea cu România dacă ar fi organizat un referendum.

35% dintre moldoveni susțin unirea, în timp ce 47,4% au declarat că ar vota împotrivă. 

Mai multe articole despre:
unire romania moldova