MENIU

Unicul moştenitor al familiei care deţinea jumătate din Bucureşti s-a întors din exil

<p>Fosta cladire a bancii Chrissoveloni, confiscata de comunisti, a fost retrocedata descendentului acum 5 ani.</p>

Bancherii Chrissoveloni au detinut numeroase proprietati din Bucuresti si au condus cea mai puternica banca interbelica, iar mostenitorul lor investeste acum o avere in refacerea unor cladiri distruse de nepasare si abuzuri.

Jean Chrissoveloni s-a intors din exil, cu speranta ca va recupera nu doar banii, ci si radacinile pe care bunicul lui le-a pierdut in anii de comunism, scrie Incont.ro.

Chrissoveloni este singurul mostenitor al celei mai vechi familii de bancheri romani. Se spunea ca detineau, candva, jumatate din Bucuresti.

"Era foarte puternic, pentru ca vorbim de o afacere care a inceput in Romania in 1848 sub denumirea de Chrissoveloni Fils."

Fosta cladire a bancii Chrissoveloni, confiscata de comunisti, a fost retrocedata descendentului acum 5 ani.

Bancherii Chrissoveloni, de origine greaca, si-au folosit din plin apropierea de familia regala, pentru a-i atrage pe clienti, dar si ca sa sprijine tara de adoptie, in Primul Razboi Mondial.

Criza economica din anii 30 a lovit puternic familia Chrissoveloni. Falimentul bancii a adus la iveala averi colosale, pierdute in cateva zile. In comunism, unii bancheri au facut inchisoare. Tinerii familiei, mai putin bogati, s-au raspandit in lume. Cativa au luat titluri nobiliare, altii s-au apropiat de artisti. Mai multe aici.

Mai multe articole despre:
bancheri bancher Chrissoveloni