UNESCO se gândește la tinerii din întreaga lume privați de orele de curs
Organizaţii internaţionale, ONG-uri, companii private...o mare coaliţie mondială s-a format joi pentru a-i ajuta pe cei 1,5 miliarde de elevi şi studenţi de pe mapamond privaţi în prezent de orele de curs din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat UNESCO, relatează AFP.
Potrivit UNESCO, 87% din elevii şi studenţii din întreaga lume sunt afectaţi de închiderea şcolilor din cauza coronavirusului, adică peste 1,5 miliarde de tineri din 165 de ţări. Scopul coaliţiei este "de a ajuta statele să găsescă cele mai bune soluţii privind educaţia la distanţă şi să ajungă la copiii şi tinerii cu cel mai mare risc", a precizat organizaţia într-un comunicat.
"Niciodată nu am asistat la o perturbare a educaţiei la această scară", a declarat directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay.
Organizaţii precum UNICEF, OMS şi Banca Mondială fac parte din această coaliţie. Alături de ele, companii private (Microsoft, Google, Facebook, Weidong, KPMG ...) vor putea "să-şi aducă cunoştinţele în materie de tehnologie", iar organizaţiile filantropice "se angajează să îşi mobilizeze resursele".
"Trebuie să accelerăm mijloacele de a împărtăşi experienţa noastră şi de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili, indiferent dacă au sau nu acces la Internet", a declarat actriţa americană Angelina Jolie, emisar special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), care a stabilit un parteneriat cu UNESCO pentru crearea acestei coaliţii, notează AGERPRES.
Iniţiativa îşi propune "căutarea de soluţii echitabile şi acces universal" la educaţie în această perioadă excepţională, inegalităţile în ceea ce priveşte accesul la Internet şi, prin urmare, la cursurile online fiind imense, uneori chiar în cadrul ţărilor dezvoltate.