MENIU

Unde s-ar afla în realitate punctul G, ''responsabil'' de o plăcere puternică

O întrebare a provocat cele mai controversate dezbateri despre funcţia sexuală: există sau nu punctul G? Şi dacă există, cum poate fi localizat?

Punctul G este o zonă extrem de erogenă din interiorul vaginului care, atunci când este stimulat, poate duce la o excitare sexuală puternică şi la orgasm. Deşi conceptul de orgasm vaginal există încă din secolul XVII, termenul de punctul G a fost inventat în anii 1980. Punctul G este denumit în cinstea lui Eric Grafenberg, un ginecolog german a cărui cercetare realizată în anii 1940 a studiat această regiune sensibilă din interiorul vaginului.

Controversa din jurul punctului G a apărut din cauza faptului că nu există nici un consens între cercetători asupra a ce este de fapt punctul G şi cum poate fi stimulat acesta. Dacă admitem că punctul G există, el se află pe peretele anterior al vaginului, la aproximativ 5-8 cm deasupra deschiderii vaginale.

La început, o atingere în această zonă poate face femeia să simtă o senzaţie similară cu nevoia de a urina, dar după câteva secunde, se poate transforma într-o senzaţie plăcută. Pentru unele femei, această stimulare este incomodă, indiferent de cât timp continuă stimularea.

Răspunsurile fiziologice la orgasmul clitoridian diferă de la femeie la femeie. Până la 50 % din femei elimină diferite tipuri de lichid din uretră în timpul excitării sexuale sau a actului sexual.

Ejacularea feminină, cel mai frecvent asociată cu orgasmul prin stimularea punctului G, este descrisă de femei că fiind un lichid asemeni laptelui diluat, care se elimină nu mai mult de o linguriţă în timpul orgasmului. Conţinutul lichidului ejaculat de femei a fost analizat chimic şi s-a constatat că seamănă foarte mult cu secreţiile de prostată ale bărbaţilor. Acest lucru a condus la multe bănuieli că glandul cunoscut sub numele de prostată la femei (glandele Skene) realizează această ejaculare.

Două structuri au fost dezbătute aprig în comunitatea ştiinţifică şi ies în evidenţă în calitate de candidati potenţiali la a produce orgasmul din punctul G: prostata feminină şi clitorisul.

Prostata feminină se afla în buretele uretral, un conglomerat de ţesut din jurul uretrei. Buretele uretral şi prostata feminină sunt foarte inervate, fapt care ar putea explica sensibilitatea lor atunci când sunt stimulate.

Clitorisul este mai mult decât ceea ce se vede: acest organ se extinde cu mult dincolo de partea vizibilă. În afară de cazul în care uretra şi vaginul sunt atinse, clitorisul încercuieşte oarecum uretra, stimularea mecanică a punctului G poate fi, de fapt, stimularea porţiunii interne a clitorisului.

Punctul G există cu siguranţă, la unele femei, dar în acelaşi timp nu toate femeile vor considera stimularea punctului G ca fiind una plăcută. Orgasmul este o chestiune cu totul individuală, unele femei nu pot avea orgasm în prezenţa unui partener, dar nu au nicio dificultate cu orgasmul provocat de masturbare. Unele femei pot avea orgasm doar prin stimularea clitorisului, în timp ce altele pot avea orgasm doar prin stimulare vaginala.

Există şi rapoarte despre femei care au experimentat orgasm prin stimularea piciorului. Aceste cazuri, nu sunt anomalii, ciudăţenii sau disfuncţionalităţi, excitarea sexuală, dorinţa şi plăcerea sunt cu totul individuale.

Sursa: descopera.ro