MENIU

Un șef de stat și un ministru, AMENDAȚI pentru că nu au purtat mască la un miting. Cât trebuie să plătească

Jair Bolsonaro

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, cunoscut pentru reacțiile sale controversate pe tema pandemiei, a fost amendat după ce a participat la un miting al motocicliştilor fără să poarte mască și să respecte măsurile anti-Covid. 

Sâmbătă, mii de motociclişti au participat la mitingul ”Accelerează pentru Hristos” organizat în Sao Paulo.

Preşedintele de extremă-dreapta a condus convoiul de motociclişti purtând o cască deschisă, însă fără mască, încălcând astfel regulile impuse de autorităţile statului.

Ulterior, autorităţile din Sao Paulo au anunțat că i-au amendat cu 552 de reali (circa 108 dolari) pe preşedintele Bolsonaro, pe fiul său Eduardo, membru al Congresului, şi pe ministrul Infrastructurii, Tarcisio Gomes, pentru nerespectarea măsurilor de protecție. 

Bolsonaro, care a cerut organizarea de mitinguri electorale în toată țară înainte de alegerile prezidenţiale de anul viitor, fusese avertizat de guvernatorului din Sao Paulo, Joao Doria, în legătură cu posibilitatea de a fi amendat dacă nu respectă legile statului, însă a ignorat mesajul. 

Președintele Braziliei s-a opus de mai multe ori guvernatorilor care au impus măsuri severe pentru combaterea pandemiei, care a provocat aproape 485.000 de decese în țară. Șeful statului a criticat frecvent măsurile de izolare şi purtarea măştilor, promovând medicamente precum clorochina, deşi studiile nu le-au demonstrat eficacitatea în tratarea Covid-19, notează Agerpres.