MENIU

Un român bătut de polițiști, despăgubit de CEDO. Câți bani trebuie să-i dea statul

Un român care în anul 2007 a fost bătut de trei poliţişti de la Secţia 22 din Bucureşti, unde intenționa să facă o plângere împotriva taximetristului care îl dusese până acolo după ce refuzase să îi dea restul, a câștigat la CEDO și va fi despăgubit.  

Conform deciziei CEDO, statul român trebuie să-i plătească bărbatului 7.500 de euro.

În 2007, bărbatul a avut o altercaţie cu un şofer de taxi care refuza să-i dea restul pentru o cursă, seara târziu, în faţa casei. Ca să-l intimideze, taximetristul a condus până la Secţia 22 de Poliţie din Bucureşti, fără a-i permite să coboare, conform Mediafax.

La secţie, unde bărbatul a vrut să facă plângere împotriva taximetristului, a fost insultat şi bătut de trei poliţişti, potrivit plângerii sale. 

Reprezentantul Guvernului României la CEDO a susţinuit că Marinescu era băut şi agresiv şi că avea deja o vânătaie sub ochi când a ajuns la Poliţie. Poliţiştii l-au încătuşat, însă nu l-au lovit, a mai spus acesta.

Certificatul medico-legal, emis în dimineaţa imediat următoare vizitei la Poliţie, confirmă că bărbatul a fost victima unei agresiuni care necesită şapte - opt zile de îngrijiri medicale, arată APADOR-CH.

Mai multe articole despre:
CEDO taxi roman cedo batut politie sectie 22 politie