MENIU

Un român a calculat cât îl costă 8 zile pe litoralul românesc. Concluzia, surprinzătoare: "Cu bani ăia mergi în Grecia liniștit"

Un român a calculat cât îl costă 8 zile pe litoralul românesc. Foto: TikTok

Un român a calculat sumele necesare pentru un sejur la mare, în România, și rezultatul l-a lăsat pe mulți oameni pe gânduri.

Calculul a devenit rapid viral, fiind vizionat de peste 100.000 de ori în doar câteva ore de la postare, generând discuții aprige pe social media.

Turistul de ocazie a așternut pe hârtie fiecare cheltuială în parte, apoi a făcut totalul. Suma la care a ajuns rivalizează cu cele din stațiunile de lux, iar acest fapt este cu atât mai surpinzător cu cât românul nu a ales să se cazeze la un hotel de fițe.

"Hai să vedem câți bani îmi trebuie să mă duc la mare în România în 2024. 8 zile, 7 nopți, 2 persoane la privat, nu la hotel, nu la all inclusive. Eu am zis așa: cazare, 200 lei pe noapte, 1400 lei pe concediu.
Mâncare, 200 de lei pe zi, 1400 lei.
Drumul: ținând cont că-s din Maramureș, sunt 1700 de kilometri dus întors, 1000 de lei motorină.
Furie printre turiștii din Mykonos. Au ajuns să dea pe două băuturi un salariu minim din România
 
Viciile, cum ar fi țigări sau alcool, 700 de lei am pus eu. 100 de lei pe zi.
Șezlong: ne trebuie două la 50 de lei, deci ar fi 700 de lei pe concediu să-l închidez în fiecare zi.
Divertisment, adică să te dai pe o banană, să mergi cu bărcuța, să mai faci tu una, alta, am pus 50 de lei pe zi, 350 de lei pe concediu.
Ieșiri seara, pe faleză sau pe undeva, pe acolo îți mai iei o vată, nu mai știu ce îți iei. Am pus 100 de lei pe zi, 700 de lei total.
Cadouri, să cumperi la prieten când vii acasă, că așa suntem noi, aducem amintiri de pe litoral. De 350 de lei zic că ne-am descurcat.
Un total mi-a dat 6600 de lei pe opt zile, șapte nopți, și pe zi mi-au dat 950 de lei.
Oameni buni. Mi se pare un picuț mult.
Lăsați voi un comentariu, cât v-au costat pe voi o zi pe litoralul românesc în România. La noi, că nu poate fi litoralul românesc în altă țară?", spune românul în videoclip.
@seraspaul #litoral ♬ sunet original - Seras Paul Maramu\" 🇷🇴🧭
Internauții s-au întrecut în comentarii care mai de care mai piperate. Mulți dintre aceștia au povestit cum cu banii respectivi se poate face o vacanță în Bulgaria sau chiar Grecia.
 
"600€ all inclusive in Bulgaria cu plajă privată și bar pe plajă în august 2 adulți și 2 copii"
"Cu 200 de lei pe zi nu prea mănânci decât o masă, hai două. Să zicem că la prânz băgați doar o ciorbă"
"Cu bani ăia mergi în Grecia liniștit"
"Au noroc la noi hotelurile de la mare, ca sunt bonuri de vacanță și trebuiesc cheltuite în țară ... daca nu... era pustiu"
"Am dat 5000 de lei pentru 8 zile în Spania, 2 persoane, cazare, zbor, mâncare, atracții și masina închiriată 2 zile".
 
O studentă din București și-a dat părinții în judecată ca să îi dea bani pentru întreținerea la facultate. Tânăra acuză „o profundă traumă la nivel emoțional şi psihic”