MENIU

Un preot din judeţul Arad vrea să candideze la alegerile locale

Alesul lui Dumnezeu, şi, de ce nu, şi alesul comunei. Un preot arădean crede că se poate şi una, şi alta şi a decis să candideze pentru funcţia de primar.

Preotul crede că sutana este compatibilă cu treburile administrative, şi, dacă va fi ales, spune că va aduce cultura mai aproape de enoriaşi.

Localnicii nu sunt însă la fel de încântaţi de planurile preotului.

Părintele Sorin Ciurlea slujeşte de mai bine de 20 de ani la biserica din localitatea arădeană Conop. După ce Sfântul Sinod a hotărât că feţele bisericeşti pot candida la primării dacă nu au susţinerea partidelor, preotul a decis că trebuie să facă pasul cel mare.

Preotul are gânduri mari. Vrea să înfiinţeze grupuri de dansuri populare şi ansambluri folclorice. "Dacă voi fi ales, voi merge la Comisia de cultură şi să promovez această cultură, pentru că aici, în sat, nu s-a ocupat nimeni de ea", spune preotul.

Localnicii cred însă că preotul ar trebui să-şi vadă în continuare de treburile bisericeşti. "Cred că biserica îşi are problemele ei şi politica este cu totul altceva. În politică trebuie să faci de multe ori compromisiuri, şi biserica n-ar accepta aşa ceva", susţine un localnic.

"Poate pentru el ar fi mai bine să se ocupe de problemele religioase decât de politică", crede un alt locuitor al comunei.

Ca să candideze la alegeri, preotul mai trebuie să primească şi acceptul episcopului.
Mai multe articole despre:
alegeri Arad alegeri locale preot