MENIU

Un oraș din China se sufocă sub un val de căldură. Nu a mai fost atât de cald de aproape 150 de ani

Sursa foto: Arhivă

Shanghaiul se sufocă sub un val de căldură, mercurul urcând până la 40,9 grade Celsius în metropola chineză, doborând astfel un record din 1873, potrivit serviciilor meteorologice.

Unele zone din China s-au confruntat în ultimele zile cu un val de căldură, iar autoritățile au emis avertizări de caniculă. Temperaturile ar putea ajunge la 42 de grade în unele zone, iar în presa locală au apărut informații despre decese.

Valurile de căldură din mijlocul verii nu sunt neobișnuite în China, în special în vestul și sudul arid al țării. Deși verile din Shanghai sunt călduroase, valurile de căldură sunt mai puțin frecvente. 

Spania, lovită de un val de caniculă

Și Spania este lovită de un val de caniculă. Meteorologii au emis, miercuri, avertizări pentru 16 din cele 17 regiuni, iar temperaturile au atins 44 de grade Celsius la umbră.

Mercurul termometrelor a ajuns la 44 de grade Celsius la umbră în regiuni din ţară, doar Insulele Canare, situate în largul coastei nord-vestice a Africii, fiind ocolite de temperaturile record.

Cupolă de foc peste România

Canicula revine și în România. După mai multe zile în care vremea a trecut de la o extremă la alta, acum meteorologii trag un semnal de alarmă și spun că temperaturile vor ajunge și la 35 de grade Celsius.

Temperaturile extreme, de peste 40 de grade Celsius, afecteaza tari precum Spania, Portugalia, Franța și Marea Britanie. In Germania, autoritățile au închis câteva orașe din cauza fenomenelor meteo extreme, iar în China s-au construit chiar și buncăre pentru populatia afectata de canicula. 

Mai multe articole despre:
china canicula china caldura