MENIU

VIDEO | Un bărbat a murit, după ce a fost bruscat de poliție, în fața unui local care a ars. S-a deschis dosar penal

Un bărbat a făcut infarct și a murit într-un incendiu izbucnit la terasa unde bea. Foto/Captură video

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de purtare abuzivă și ucidere din culpă în cazul bărbatului de 63 de ani care a decedat astăzi, după ce un incendiu a izbucnit la bucătăria unui local din Autogara Sud, Pitești. 

UPDATE 15:12 Polițiștii au încercat să îl îndepărteze pe bărbatul de 63 de ani din jurul clădirii unde se afla incendiul. Bărbatul a fost somat de polițiști și a fost imobilizat pentru că nu s-a supus. Martorii au spus că bărbatul a fost bruscat, trântit la pământ de polițiști înainte să intre în stop cardio-respirator și să moară, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de medici. „Urmare a evenimentului din 16 aprilie a.c., în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și ucidere din culpă. Cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș”, a transmis IPJ Argeș în urmă cu puțin timp.

ȘTIREA INIȚIALĂ Incendiul a izbucnit din cauza friteuzei din local. Angajaţii au sunat la 112, iar la faţa locului ajuns pompierii, dar şi un echipaj de poliţie care a ajutat la evacuarea incintei.

Un bărbat care consuma băuturi alcoolice pe terasă a refuzat să părăsească localul şi a devenit violent. Poliţiştii au fost nevoiţi să îl scoată cu forţa din incintă, moment în care bărbatul a suferit un infarct.

Pompierii aflaţi acolo să stingă incendiul au încercat să îl resusciteze pe bărbat.

„Am intervenit pentru lichidarea incediului izbucit, iar pe timpul intervenției am observat un barbat. Am încercat resuscitarea la fața locului”, spune unul dintre pompierii care au intervenit la incendiul izbucnit la terasă.

Între timp, la fața locului a ajuns și un echipaj de la ambulanță, iar medicii au preluat manevrele de resuscitare.

Totul a fost în zadar. După zeci de minute, medicii au pronunțat decesul bărbatului. Tot ei au găsit asupra victimei şi medicamente pentru tratarea unei boli incurabile de care suferea. 

„Bărbatul avea asupra sa mai multe medicamente. Cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma necropsiei. (...) În cauză se desfăşoară cercetări de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, Florian Popa.