MENIU

Un nou SCANDAL în Parlament pe certificatul verde: Dezbaterile, AMÂNATE din nou

Scandal Parlament / Captură video

Deputații au început dezbaterile asupra obligativității certificatului verde la locul de muncă. Discuțiile din comisia de sănătate au fost, însă, amânate după ce parlamentarii AUR au intrat cu forța în ședință.

Aproximativ 15 minute a ținut ședința comisiei de sănătate în care deputații dezbăteau proiectul de lege care introduce obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă. Ședința, care a fost convocată în timpul plenului, a fost întreruptă de parlamentarii AUR.

"Regulamentul Camerei Deputaților spune că trebuie anunțați cu 24 de ore membrii comisiei înainte de acea comisie. Haideți să mergem la Comisia de sănătate", a afirmat liderul AUR.

Parlamentarii AUR susțin că proiectul de lege este discriminatoriu, mai ales pentru persoanele care au trecut prin boală și au deja anticorpi.

"Atât vaccinați, cât și nevaccianții pot să transmită această boală. Din acest motiv, nu vedem care este scopul restricționării la muncă a unor cetățeni pe motiv de nevaccinare", susține Sorin Muncaciu, deputat AUR.

Social-democrații au părăsit sala de ședință la scurt timp după intrarea parlamentarilor AUR. 

"Presiunea care se face în acest moment asupra noastră nu cred că este o soluție. Vom aștepta conform regulamentului pentru amendamente și pentru dezbaterea lor data de 12 noiembrie. Așa este firesc și normal", a declarat Cristina Dinu, deputat PSD.

George Simion a anunțat că AUR ar putea vota proiectul legislativ, dar în anumite condiții.

"Susținem lucrul ăsta dacă acoperă testarea acoperită de stat pentru cadrele medicale. Dacă statul acoperă aceste cheltuieli, suntem de acord. Nu pentru toți angajați cum vrea USR-UL", a arătat George Simion.

Dacă proiectul de lege trece în formă actuală, angajații care vor refuză să prezinte certificatul verde ar putea avea contractul de muncă suspendat fără plata salariului pentru 30 de zile. În plus, cei care aleg să nu se imunizeze vor trebui să se testeze din propriul buzunar.

Citește și Proiectul privind obligativitatea certificatului verde, BLOCAT în Parlament. Până când a fost stabilit TERMENUL de depunere a amendamentelor