MENIU

Un mare oraș din România, la un pas de stare de alertă din cauza gunoaielor

Timișoara, la un pas de stare de alertă din cauza gunoaielor

Timișoara este la un pas de starea de alertă din cauza mizeriei de pe străzi. Este anunțul Șefului Gărzii de mediu Timiș. Recent, Primăria condusa de Dominic Fritz a fost amendată cu 60 de mii de lei și s-au cerut măsuri urgente pentru curățarea străzilor. 

Tone de deșeuri, mobilier rupt, coșuri pline de ambalaje și mult praf. Asta au găsit inspectorii de la Garda de Mediu în tot municipiul Timișoara. Zeci de locuitori, sătui de mizeria de pe străzi, au făcut reclamații.

„Starea de salubrizare în municipiul Timișoara lasă de dorit, pe domeniul public au fost identificate deșeuri. Măturatul stradal lipsește cu desăvârșire, frunze în putrefacție pentru că nu au fost colectate”, a precizat Luci Mușuroi, comisar-șef al Gărzii de Mediu Timișoara.

Primul control a adus și amenzi. Primăria a fost sancționată de Garda de Mediu cu 60.000 de lei.

„ Timișoara este cel mai murdar oraș din România. Amenda aceasta trage un semnal de alarmă pentru ceea ce se întâmplă. Să pună mâna pe mătura și să curețe străzile”, a declarat Mihai Ritivoiu, prefectul județului Timiș.

Primarul Dominic Fritz a anunţat că în acest an va suplimenta cu 8 milioane de lei banii pe care municipalitatea îi plăteşte firmei care asigură curăţenia stradală în Timişoara. 

Mai multe articole despre:
timisoara stare de alerta gunoaie