MENIU

ŞOCANT! Acest judeţ va IMPORTA forţă de muncă pentru că NU găseşte români care să muncească

<p>Judeţul fără şomeri</p>

INCREDIBIL! Judeţul Arad este primul judeţ din România care va fi obligat să aducă forţă de muncă din străinătate din cauza dificultăţii de a găsi personal calificat şi necalificat.

Directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Arad atenţionează asupra problemelor cu care se confruntă piaţa locală a muncii, potrivit Arad Online.

Potrivit şefului AJOFM, Aradul este atractiv şi pentru multinaţionale, care s-au oprit aici, la noi, şi atunci nevoia de forţă de muncă a crescut.

"Anul acesta am avut 46 de burse ale locurilor de muncă, foarte multe comparativ cu alţi ani. Oamenii care vin la burse sunt mai puţini decât ne aşteptăm noi pentru că, astăzi, Aradul are efectiv o problemă cu forţa de muncă. În curând, Aradul va fi nevoit să importe forţă de muncă din ţările non-UE, din locurile unde oamenii ar veni să muncească pentru un salariu minim sau ceva peste salariul minim. La bursele pe care le organizăm, vin aproape la fel de mulţi angajatori câţi vin şi oameni în căutarea unui loc de muncă. Mulţi dintre ei nu au nici măcar un interes real să-şi găsească un loc de muncă, ci vin pentru că au anumite obligaţii faţă de noi", a declerat Marinel Henteş.