MENIU

Un elev de 13 ani a salvat un autobuz şcolar cu 60 de copii, după ce șoferul a leșinat la volan! Spiritul său de inițiativă a împiedicat o tragedie - VIDEO

Elev erou/ Captură Twitter

Un elev american în vârstă de 13 ani, pasager într-un autobuz plin cu elevi, a reuşit să evite un accident care se putea transforma într-o adevărată tragedie, oprind vehiculul a cărui şoferiţă a leşinat la volan.

Elevul ”a ţâşnit din scaun, şi-a aruncat ghiozdanul, a fugit în partea din faţă a autobuzului, a preluat volanul şi a reuşit să oprească autobuzul în mijlocul drumului”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Robert Livernois, însărcinatul cu şcolile publice din statul Michigan, relatează HotNews.ro.

Şoferiţa autobuzului, care aducea, miercuri, acasă aproximativ 60 de elevi de la un colegiu din oraşul Warren, la nord de Detroit, şi-a pierdut în mod brusc cunoştinţă la volan.

Într-o înregistrare video difuzată de către autorităţi, şoferiţa poate fi văzută simţindu-se rău şi leşinând, iar apoi un elev preluând controlul autobuzului, apăsând pe frână şi reuşind să oprească vehiculul, în pofida panicii şi ţipetelor copiilor îngroziţi.

El a strigat la colegii săi de clasă ”să sune imediat” salvatorii. Femeia a fost spitalizată şi se afla acum într-o stare stabilă, potrivit CNN.

Reacţia acestui elev ”a făcut toată diferenţa”, a subliniat Robert Livernois.

Adolescentul a permis ”evitarea a ceea ce ar fi putut să fie un accident foarte tragic”, a transmis un consilier municipal din oraş, într-o postare pe Facebook.

Mai multe articole despre:
elev autobuz scolar michigan sofer