MENIU

Un deținut de nota 10, literalmente. A obținut media 9,38 la examenul de Bacalaureat

Un deținut a obținut media 9,38 la Bacalaureat. Foto/Arhivă

Un deținut de la centru Tichilești, din Brăila, a obținut media 9,38 la examenul de Bacalaureat, după ce a luat 1o la Matemarică și 9,40 la Limba Română. 

Conform unei postări de pe pagina de Facebook a Centrului de Detenție Brăila Tichilești, băiatul se află în executarea unei măsuri educative privative de libertate, însă el a reușit să ia nota 10 la Matematică, 9,40 la Limba și literatura Română și 8,75 la Fizică, reușind să obțină media 9,38.

„În anul şcolar 2023-2024, sectorul Reintegrare Socială al centrului de detenţie a gestionat un nou protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila prin sprijinul doamnei insp. școlar pentru învăţământ special Vasilica Vargă şi Grupul Şcolar „C.D. Neniţescu” Brăila.

Scopul protocolului a fost includerea în clasa a XII-a, profil „Știinţele naturii” a unui tânăr aflat în executarea unei măsuri educative privative de libertate, ulterior încercărilor de înscriere în alte unităţi de învăţământ însă fără succes din motive care au la bază anumite prejudecăţi, convingeri eronate în defavoarea obiectivităţii, a oferirii de şanse, a acceptării, a umanismului”, scrie Centrul de Detenție Brăila Tichilești.

 

Pentru băiat nu a fost ușor să se înscrie la un liceu și să susțină examenul de Bacalaureat, dar în pofida dificultăților situația a fost rezolvată.