MENIU

Un copil de nici doi ani din Piteşti a așteptat trei ore o ambulanță care să-l transporte la spital

Un copil de un an și zece luni, care a ajuns astăzi la Spitalul de Pediatrie din Pitești cu febră, a fost ținut aproximativ trei ore în respectiva unitate până s-a găsit o ambulanță care să-l transporte la Spitalul Nicolae Bălcescu, Secția Boli Infecțioase, transmite agenția Mediafax.

După ce a fost consultat în în baza analizelor, medicii de la Pediatrie au decis că bebelușul trebuie trimis la Spitalul Bălcescu, Secția Boli Infecțioase.

Acest lucru nu s-a putut realiza decât după aproximativ trei ore, din cauza lipsei unei salvări disponibile. În această perioadă, copilul a prezentat și scaune diareice.

"Copilul în vârstă de un an și 10 luni, din Pitești, a ajuns la Urgența Spitalului de Pediatrie azi dimineață, puțin după ora 5. Avea febră. După ce i-au fost recoltate analizele, medicul pediatru care l-a consultat a decis ca bebelușul să fie transportat la Spitalul Nicolae Bălcescu - Secția Boli Infecțioase. Copilul a fost diagnosticat cu gastroenterocolită. Echipajele de la ambulanță, fiind angrenate în alte urgențe, nu au putut transporta copilul decât după aproximativ 3 ore. Fiind într-o unitate spitalicească, viața bebelușului nu a fost pusă în niciun pericol", a declarat, pentru Mediafax, Adina Enescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Pitești.

Mai multe articole despre:
ambulanţă Piteşti pediatrie