MENIU

Un copil de doar 5 ani vrea să strângă bani ca să cumpere un tanc pentru armata Ucrainei

Sursa foto: https://www.ukrinform.net/

La vârsta de doar 5 ani, spune că vrea să strângă bani din concursurile la care participă pentru a cumpăra un tanc și veste antiglonț pentru forțele armate ale Ucrainei. Este povestea emoționantă a unui băiețel din Ucraina, campion la șah. 

Artem Kucher locuiește în Vinnytsia și joacă șah, pe bani, atât cu copii cât și cu adulți fără să îi fie teamă de vârsta acestora sau de faptul că l-ar putea învinge.

Mai mult, acesta spune că este sigur că îi va învinge pe toți, așa cum face armata ucraineană.

„Joc șah de nouă luni și mă descurc bine. Cred că persoanele care joacă împotriva mea sunt interesate, pentru că eu am categoria a doua pentru adulţi. Vreau să ajut Forţele Armate şi de aceea joc pentru bani. Vreau ca banii să fie folosiţi pentru a se cumpăra un tanc pentru soldaţi. Şi veste antiglonţ", a povestit băiețelul.

Inițiativa caritabilă aparține familiei care speră ca din fondurile strânse, apărătorii Ucrainei să aibă tot ce este nevoie pentru a face față rușilor.

Biroul de presă al Federației Regionale de Șah Vinnytsia a transmis că toate fondurile strânse de Artem la jocurile caritabile vor fi transferate Forțelor Armate. 

Mai multe articole despre:
razboi ucraina donatii sah campion sah