MENIU

Un angajat ASSMB condamnat la închisoare pentru că i-a tăiat gâtul fostei iubite, pe lista USR-PLUS pentru consiliile de administrație ale spitalelor

Un angajat de la ASSMB condamnat pentru că i-a tăiat gâtul fostei iubite, pe lista USR-PLUS pentru conducerea spitalelor

Un angajat al Asociației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, condamnat pentru că i-a tăiat gâtul fostei sale iubite, este pe lista propusă USR-PLUS pentru consiliile de administrație ale spitalelor. Printre oamenii pe care viceprimarul Horia Tomescu, susținut de Vlad Voiculescu, i-ar vrea în consiliile de administrație este și Răzvan Marian Apostol, condamnat pentru tentativă de omor. În urmă cu 17 ani, acesta a înjunghiat-o, de mai multe ori, pe fosta lui iubită și i-a tăiat gâtul chiar la intrarea în căminul studențesc. Acum este propus în consiliul de administrație al Centrului pentru Tratamentul Toxicodepenenței „Sfantul Stelian”.

Scandalul de la Primăria București cu blocarea bugetului și cererea de intrare în procedură de faliment a municipalității a fost provocată de consilierii generali de la USR-PLUS, în frunte cu viceprimarul Horia Tomescu, sprijinit de Vlad Voiculescu.

Miza ar fi dreptul de semnătură pe care îl cer cei de la USR-PLUS pentru viceprimarul Horia Tomescu, ca să poată numi managerii celor 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei în consiliile de administrație ale acestor unități sanitare.

Citește și Bugetul Capitalei a fost RESPINS! Consilierii USR PLUS au blocat bugetul lui Nicușor Dan - Primăria riscă să intre în INCAPACITATE de plată

Citește și VoxPublica.ro: Viceprimarul lui Vlad Voiculescu a cerut falimentul Capitalei

Răzvan Marian Apostol, propus de USR-PLUS pentru consiliile de administrație ale spitalelor, condamnat pentru tentativă de omor

Un angajat al ASSMB, condamnat pentru că i-a tăiat gâtul fostei iubite, se află pe lista celor susținuți de consilierii generali USR-PLUS pentru consiliile de administrație ale spitalelor, potrivit Gandul.ro.

Citește și: ”Lista cu numiri CONTROVERSATE propuse de viceprimarul Capitalei în Consiliile de Administrație ale spitalelor”

Răzvan Apostol a fost condamnat pentru tentativă de omor după ce în iulie 2004, când avea 20 de ani, a înjunghiat-o, de mai multe ori, pe fosta lui iubită. Acesta i-a tăiat gâtul tinerei chiar la intrarea în căminul Grupului Școlar Agricol „Viaceslav Harnaj” din București.

Apostol, despre tentativa de omor de la 20 de ani: „Acum sunt alt om”

Răzvan Marian Apostol a refuzat să vorbească despre tentativa de omor comisă acum 17 ani. Întrebat dacă el este cel despre care presa a relatat în 2004 că și-a înjunghiat fosta iubită, Apostol a spus: „Acum sunt alt om”, relatează Gandul.ro.

Înarmat cu un cuțit, Apostol a lovit-o atunci, de mai multe ori, în gât și în spate. Atacatorul a fost imobilizat de jandarmii care păzeau căminul și care au chemat ambulanța. Victima a fost transportată atunci, în stare gravă, la Spitalul Militar Central, unde a fost operată de urgență. La momentul atacului, tânăra avea 20 de ani și era studentă în anul I la Facultatea de Geografie.

Apostol a ajuns șef de serviciu în ASSMB în 2019, la câțiva ani după ce a ieșit din închisoare

Răzvan Marian Apostol a ajuns în urmă cu doi ani, în 2019, într-o funcție de conducere, șef serviciu la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, dar în prezent nu mai deține nicio funcție de conducere, dar este în continuare angajat al instituției din subordinea Primăriei Capitalei, mai notează aceeași publicație.

După ce și-a ispășit pedeapsa, Răzvan Marian Apostol și-a terminat studiile la o universitate particulară și a lucrat, timp de doi ani, ca șef al unei echipe de instalatori, apoi alți doi ani la o pizzeria și ca administrator al unei asociații de proprietari. Apoi, timp de cinci ani a fost angajat al unei firme care a obținut numeroase contracte de la primării și spitale.

Averea strânsă de Răzvan Marian Apostol, propus pe lista USR-PLUS pentru C.A. ale spitalelor 

Potrivit gândul.ro, Răzvan Marian Apostol ocupa, la data de 22 mai 2020, o funcție de șef serviciu, iar în declarația de avere de la acea dată figurau trei terenuri intravilane și un apartament în sectorul 6, toate cumpărate cu un an înainte să ajungă șef la ASSMB. Apostol deține două autoturisme – un Audi și un Land Rover –, din 2013 și 2014, iar în 2019 a vândut două mașini, cu 22.000 de euro și, respectiv, 7.000 de euro, conform declarației din mai 2020. Avea datorii de peste 310.000 de lei, credite pe care le-a luat de la trei bănci, în 2018. La capitolul venituri în 2019, a avut un salariu de 47.928 de lei ca angajat al ASSMB, alți 16.068 de lei de la firma respectivă și 7.358 de lei ca administrator al unei asociații de proprietari.