MENIU

Uleiul care ne ajută să slăbim. Trebuie să luăm doar o linguriţă pe zi din acest extras de seminţe

Uleiul care ne ajută să slăbim. Trebuie să luăm doar o linguriţă pe zi din acest extras de seminţe

În lupta împotriva kilogramelor, oamenii ar fi dispuşi să încerce orice, de la exerciţii fizice extenuante până la diete drastice sau pastile de slăbit. Totuşi, din ce în ce mai mulţi specialişti susţin că soluţiile se află, cel mai adesea, în mijlocul naturii.

Potrivit yourhealthypage.com, chimenul negru (Nigella sativa), cunoscut la noi şi cu numele de Negrilică, este un aliat de încredere pentru persoanele care vor să piardă în greutate. Acesta a fost utilizat de-a lungul timpului pentru reducerea tensiunii arteriale, pentru îmbunătăţirea funcţiilor ficatului, a digestiei, eliminarea retentiei de apă şi tratarea problemelor pielii, conform bzi.ro.

Cercetările au demonstrat că seminţele de chimen negru au proprietăţi antidiabetice şi anticancer. Uleiul extras din aceste seminţe protejează ficatul, stomacul, rinichii şi sistemul digestiv. Studiile ştiinţifice desfăşurate în Arabia Saudită au arătat că proprietăţile terapeutice sunt atribuite timochinonei, principalul component bioactiv.

Slăbeşte cu chimen negru

Seminţele de Nigella sativa sunt eficiente şi pentru combaterea obezităţii, lucru demonstrat ştiinţific. Un studiu desfăşurat anul trecut a demonstrat că femeile supraponderale care şi-au suplimentat dietă cu o lingură de ulei de chimen negru şi au făcut antrenamente cardio au slăbit de trei ori mai mult decât cele care au făcut doar exerciţii fizice. În plus, s-a constatat o scădere a nivelului colesterolului.

În concluzie, combinaţia dintre exerciţii fizice şi suplimentarea dietei cu ulei extras din seminţe de chimen negru timp de opt săptămâni are efecte incredibile asupra stării de sănătate şi a greutăţii. Totuşi, acest remediu naturist nu se recomandă femeilor însărcinate.