MENIU

Uită de data în care te-ai născut! Acest test îţi arată adevărata ta vârstă

Testul care iti ghiceşte vârsta. Surprinzător, nu-i aşa?

Cercetătorii au anunţat că un test de sânge care dezvăluie cu adevărat vârsta ta biologică.

Oamenii de ştiinţă au descoperit un nou mod de a măsura vârstă unei persoane din punct de vedere biologic şi nu cronologic. Cercetătorii suedezi au descris metoda că pe un simplu test de sânge - ei cred că este un indicator bun pentru a afla vârsta biologică.

Într-un studiu publicat în revista Nature, cercetătorii suedezi au demonstrat că diferite proteine din sângele unei peroane pot dezvălui procesul de îmbătrânire al unei persoane.

Pentru investigaţie, fiecare participant a fost întrebat despre un anumit stil de viaţă, inclusiv dacă bea cafea sau fumează, permiţând echipei să dezvolte un set specific de "profiluri de proteine".

Ce înseamnă asta mai exact?

Cercetătorii pot folosi profiluri de proteine nu numai pentru a estima vârsta biologică a unei persoane, ci şi alţi factori fizici precum înălţimea, greutatea sau circumferinţa şoldurilor.

Acest test poate însemna foarte mult în mai multe domenii - doctorii pot vedea cum alegerile în viaţă ale pacientului influenţează procesul de îmbătrânire. De asemenea, testul poate funcţiona şi cu sânge uscat astfel încât detectivii care anchetează un caz pot să afle mult mai multe despre persoana pe care o caută, conform yoda.ro.

Mai multe articole despre:
sănătate test vasta biologica