MENIU

UE a decis sancțiuni DURE în cazul a șase persoane și o entitate implicate în tentativa de otrăvire a lui Alexei Navalnîi

UE a decis sancțiuni DURE în cazul a șase persoane și o entitate implicate în tentativa de otrăvire a lui Alexei Navalnîi

Decizie  de ultimă oră luată de Uniunea Europeană! Sancțiuni dure vor fi impuse în cazul a șase persoane și o entitate despre care se crede că a fost implicată în tentativa de otrăvire a opozantului rus, Alexei Navalnîi, relatează HotNews.ro.

"Toată lumea a acceptat", a subliniat șeful diplomației europene Josep Borrell, la finalul reuniunii organizate la Luxemburg. Sancțiunile constau în interdicția de a călători în UE și în înghețarea averilor. 

În total, șapte nume se vor adăuga la lista existentă creată în 2018 pentru a sancționa utilizarea armelor chimice în Siria. Această listă conține deja 8 nume, printre care 4 ruși, și un centru de cercetare din Siria. 

Vă reamintim că Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) a confirmat tentativa de otrăvire a lui Alexei Navalnîi cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, o substanță concepută de specialiștii sovietici în scopuri militare.

Pe 20 august, liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi a fost internat de urgență într-un spital din Siberia, cu suspiciunea că a fost otrăvit. Activistul anticorupție, una dintre cele mai puternice voci critice la adresa președintelui Vladimir Putin, a început să se simtă rău în timpul unui zbor de întoarcere spre capitala rusă Moscova din oraşul siberian Tomsk. Avionul în care se afla a fost nevoit să aterizeze de urgență la Omsk, ulterior fiind transferat într-un spital din Berlin, unde s-a aflat în comă indusă până la începutul lunii septembrie, fiind , totodată, sub protecția poliției berlineze.

Mai multe articole despre:
alexei navalnîi rusia