MENIU

Judecătorul care l-a achitat pe Mazăre, tertip prin care și-a mărit pensia cu 5.000 de lei, cu o singură lună de muncă

În timp ce seniorii de rând muncesc zeci de ani pentru o pensie derizorie, un judecător a reușit performanța de a primi cinci mii de lei în plus la pensie după o lună de muncă. Este vorba despre Marius Cristian Epure, fost președinte al Curții de Apel Constanța, care va încasa nu mai puțin de 32 de mii de lei lunar. 

Ca să ajungă la suma asta, Epure a pus la cale un artificiu. S-a transferat pentru o lună ca judecător de supraveghere la penitenciarul la Poarta Albă. Motiv pentru care veniturile sale au crescut în baza unor legi speciale, potrivit Realitatea Plus.

 

Ulterior, fostul judecător a cerut pensionarea și i-a fost emisă decizia pe suma cea mai mare încasată și anume, cea de la penitenciar. Potrivit noii legii a pensiilor speciale, magistrații nu mai pot recurge la aceste tertipuri pentru a-și rotunji veniturile.

Aceasta prevede că se vor lua în calcul salariile din ultimii patru ani, nu ultima lună de activitate sau alta la alegere cum era până acum.

 

Cristian Epure a devenit cunoscut în dosarul terenurilor vândute la prețuri de nimic în Mamaia, el fiind cel care l-a achitat pe Radu Mazăre. 

Mai multe articole despre:
cristian epure ccr constanta pensie nesimtita