MENIU

Tulpina OMICRON. Simptomele care s-ar putea agrava din cauza suprasolicitării. Cum să ai grijă de tine după Covid

Foto arhivă Profimedia

Infecția cu COVID nu se limitează doar la sistemul respirator. Poate duce la simptome variate care pot afecta orice parte a corpului. Unele simptome se pot rezolva în 15 zile, altele pot persista. Cert este că nu există nicio metodă de a prezice cine va experimenta simptome lungi și care ar fi acestea. Dar unele se pot agrava din cauza efortului excesiv.

Simptomele se pot agrava

Durerile de cap, diareea, respirația grea sau lipsa de aer sunt unele dintre simptomele comune ale coronavirusului, frecvente și experimentate de majoritatea oamenilor. În afară de acestea, alte semne nu sunt trăite de toți sau trec adesea neobservate. Amețeala este unul dintre acele semne care apar rareori, dar se pot agrava din cauza efortului excesiv

Amețeli cauzate de suprasolicitare

Amețelile sunt definite ca o serie de senzații, cum ar fi senzația de leșin, amețeală, slăbiciune sau instabilitate. Creează un sentiment fals că totul în jurul tău se învârte sau se mișcă. Acestea apar din multe motive, uneori din cauza deshidratării. Acesta este unul dintre motivele pentru care este greu de diferențiat, după o infecție cu coronavirus, dacă amețelile sunt cauzate de COVID sau din alte motive. Dacă episodul de amețeală este frecvent, după COVID, atunci poate fi un efect secundar al infecției virale. Conform specialiștilor, efortul excesiv poate înrăutăți starea de amețeală și poate chiar interfera cu activitatea de zi cu zi.

Ce se poate întâmpla când te simți amețit

Efortul excesiv poate agrava și mai mult episodul de amețeală. Este posibil să vă simțiți ușor dezechilibrat, incapabil să mergeți sau să stați în picioare corect. În unele cazuri, o persoană poate avea chiar țiuit în urechi, auz redus, oboseală la nivelul ochilor și dureri de cap. Dar amețeala nu este ceva de care ar trebui să te sperii, asta dacă nu devine acută. Senzația de amețeală vine și dispare, doar în cazuri rare, poate rămâne mai mult timp. Doar atunci când te simți amețit tot timpul și începe să-ți afecteze viața cotidiană, ar trebui să consulți medicul.

Cum să ai grijă de tine după COVID

În timpul COVID, toți avem grijă de noi pentru o recuperare mai rapidă, dar același lucru ar trebui făcut după cele 15 zile de infectare. Coronavirusul nu este ușor pentru corpul nostru. Afectează mai multe organe și efectul său poate fi observat mult după faza de infecție. Așadar, pentru o recuperare adecvată și pentru a rămâne în stare bună de sănătate, reluați lucrurile încet. Mâncați alimente sănătoase și hrănitoare, faceți exerciții fizice, dormiți la timp, evitați stresul și odihniți-vă suficient. Făcând aceste lucruri vă poate îmbunătăți sănătatea și vă poate face mai în formă, scrie Times Of India.

Mai multe articole despre:
omicron oms granite pandemie covid 19 astra doza 4 contagieri