MENIU

Tudorel Toader atacă decisiv. Ce pregătește și ce îl așteaptă pe Klaus Iohannis

Tudorel Toader. Foto: libertatea.ro
Tudorel Toader

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat că va merge el însuși la Curtea Constituţională, după refuzul președintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcție pe Laura Codruţa Kovesi.

"CCR a stabilit, cred, data de 10 pentru soluţionarea conflictului. Da, voi merge personal. Am vorbit cu doamna premier şi, sigur, m-a solicitat ca eu să susţin cele statuate, cele stabilite în sesizare", a spus Tudorel Toader, conform Agerpres.

Citește și: Anunțul lui Tudorel Toader după ce Iohannis a sesizat CCR

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis a încălcat Constituţia, Tudorel Toader a replicat: "Noi venim cu argumente, Curtea va decide. Din 2003 până astăzi, sunt 15 ani de când există competenţa Curţii de a soluţiona astfel de conflicte şi multe dintre ele au fost constatate, dar nu au dus la sancţionarea părţii care a generat, determinat conflictul".

Citește și: Rareş Bogdan: fotografia cu Liviu Dragnea a stârnit râsul tuturor

Apoi, Tudorel Toader a fost întrebat dacă ştie de vreo intenţie a coaliţiei de guvernare de a-l suspenda pe preşedintele Ioahnnis. "Eu pot să emit ipoteze cu privire la competenţele mele de ministru al Justiţiei. După aceea, să aşteptăm să vedem ce decizie va pronunţa Curtea", a completat ministrul Justiției, potrivit Mediafax.