MENIU

Trump se întâlnește din nou cu Putin. Ce negociază cei doi lideri

Donald Trump îl invită pe Vladimir Putin la Washington

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Donald Trump ar putea avea o întâlnire bilaterală în cadrul summitului G20, care va avea loc în Argentina, a informat marţi consilierul prezidenţial Yuri Uşakov, relatează site-ul agenţiei Tass.

"Există şi alte opţiuni pe care lideri noştri le pot lua în considerare, inclusiv summitul G20 din Buenos Aires. Putin şi Trump s-ar putea întâlni şi în cadrul altor forumuri internaţionale la care vor participa, astfel de posibilităţi vor fi desigur discutate", a declarat Uşakov, adăugând că cele două părţi nu au discutat încă despre un nou summit.

În urma summitului cu liderul de la Kremlin, Donald Trump şi-a atras critici dure pentru că a sugerat că are încredere mai mare Vladimir Putin decât în evaluările serviciilor secrete americane privind ingerinţele electorale ruse. "Eu am încredere în oamenii mei din serviciile de informaţii, dar vă pot spune că preşedintele Putin a fost extrem de puternic în negarea acuzaţiilor", a spus Donald Trump după întâlnirea cu liderul de la Kremlin.

Ultimul cadou făcut de Trump lui Putin trimite fiori reci în estul Europei

Declarația prin care președintele Donald Trump pare că pune sub semnul întrebării articolul 5 al tratatului NATO a stârnit îngrijorare în Europa și SUA, oferind în același timp, potrivit criticilor, un cadou frumos liderului de la Kremlin Vladimir Putin.

Donald Trump a oferit un cadou Rusiei și a îngrijorat aliații din NATO, în momentul în care a pus la îndoială clauza de apărare colectivă, în timp ce făcea referire la Muntenegru.

"Muntenegru este o ţară mică, cu oameni foarte puternici; sunt oameni foarte agresivi", a spus Trump. "Ei pot deveni agresivi şi felicitări, sunteţi în cel de-al Treilea Război Mondial'', a declarat el.

"Este foarte nedrept pentru că ei nici măcar nu plătesc şi noi îi protejăm", a continuat Trump, răspunzând unei întrebări Fox News privind eventuala trimitere de trupe americane pentru apărarea Muntenegrului.

Declarația a fort criticată de comentatori și diplomați sau chiar de oficiali americani.

"În momentul în care începi să fii vag cu privire la apărarea unor aliați pentru că sunt prea mici sau prea mari, atunci începi să semeni îndoială. Încă o dată, cred că președintele Trump face treaba lui Putin", a spus un fost director de strategie al NATO, Fabrice Pothier, citat de Time.

Mai multe articole despre:
Donald Trump Vladimir Putin trump putin