MENIU

Trucuri ciudate care te ajută să te ferești de răceală

Chiar nu scrie nicaieri ca daca vine sezonul rece e musai sa si racesti. Poti foarte bine sa iesi din iarna fara sa fi zacut la pat. Un studiu recent a demonstrat ca tot ce trebuie sa faci ca sa te feresti de raceala este sa-ti intaresti sistemul imunitar, scrie dietetik.ro.

1. Pastreaza-ti picioarele mereu calde
 
Daca ai picioarele reci trebuie sa faci imediat ceva in acest sens. Incalta-te cu niste sosete groase sau fa o baie fierbinte. Te intrebi ce-i cu graba asta? Atunci cand ai picioarele reci, creierul tau intelege ca trebuie sa conserve caldura corpului, ceea ce inseamna ca va reduce fluxul sanguin din zonele pe unde se pierde caldura. Ce trebuie tu sa retii este ca un flux sanguin scazut inseamna o vulnerabilitate mai mare a corpului.
 
2. Fa gargara cu apa sarata
 
Un studiu a demonstrat ca un amestec de 250 de mililitri de apa calduta cu jumatate de lingurita de sare cu care faci gargara cel putin 10 secunde de doua ori pe zi iti scade cu 34% sansele sa racesti. Explicatia este ca virusii pe care ii contactezi din diverse medii pot ramane blocati in mucoasa din spatele gatului.
 
3. Fa sport
 
Daca faci miscare in fiecare zi iti scazi cu 50% sansele sa racesti. Sportul regulat stimuleaza creierul sa produca serotonina, dopamina si hormoni de crestere care ajuta corpul sa produca anticorpi foarte puternici. Chiar si 15 minute de exercitii te ajuta, asa ca nu mai cauta scuze.
 
4. Bea mult ceai
 
Studiile au aratat ca persoanele care beau 600 de mililitri de ceai negru in fiecare zi produc de trei ori mai mult interferon, proteine puternice care distrug virusii. Acest efect se datoreaza antioxidantilor naturali din ceai.
 
5. Coase, impleteste, croseteaza
 
Orice indeletnicire care-ti place se potriveste in aceasta lista pentru ca abilitatea corpului de a produce anticorpi creste imediat ce hormonul stresului creste. Asa ca petrece-ti 20 de minute pe zi facand orice te poate deconecta de la stresul cotidian.

Mai multe articole despre:
răceală trucuri ciudate ajuta