MENIU

Trebuie să ştii! Ce se întâmplă în corpul tău atunci când porţi tocuri înalte

Ce au în comun durerea unui deget de la picior, durerea din pulpă, durerea de călcâi, cea de genunchi, de șold, de șale, de ceafă și durerea de cap? Toate pot fi cauzate de purtarea frecventă a pantofilor cu tocuri înalte.

E suficient să faci o plimbare de 10 minute prin mall, ca să te convingi de faptul că eleganța zilelor noastre e asociată, indiferent de momentul zilei, cu o pereche de pantofi înzestrați cu tocuri înalte, foarte înalte sau exagerat de înalte.

Pentru un ortoped, e ca și cum și-ar viziona viitorul lot de paciente, căci multe dintre victimele modei ajung, din păcate, să se trateze de diverse afecțiuni osteoarticulare numai și numai din cauza cocoțării pe tocuri.

Fiecare picior al tău e format din 26 de oase mari, 33 de articulații, 107 ligamente, 19 mușchi și o mulțime de tendoane. Văzând această înșiruire de cifre, cu siguranță îl vei înțelege pe Leonardo Da Vinci, care spunea că piciorul uman este o capodoperă de inginerie și o adevărată operă de artă, scrie unica.ro.

Picioarele tale sunt proiectate să-ți ofere echilibru și forță în timp ce mergi sau alergi, pe cele mai diferite tipuri de suprafețe.

Din punct de vedere funcțional, află că fiecare talpă a ta atinge solul de aproximativ 1 200 de ori, pe parcursul unei plimbări de un kilometru.

Distanța medie pe care o parcurgi pe jos, zi de zi, este de aproximativ 7,5 km, ceea se se traduce în 8 000 – 10 000 de pași pe zi.


Mai multe articole despre:
0 tocuri organism tocuri inalte