Tratamentul universal pentru cancer, EFICIENT și împotriva infectării cu noul coronavirus - Ce spune medicul Carmen Dorobăț
O speranță pentru noua maladie - COVID-19, ce face ravagii astăzi în toată lumea, și la un an de la declanșarea pandemiei. Cercetătorii chinezi spun că limfocitele artificiale T care vor putea deveni tratament universal împotriva cancerului sunt eficiente și împotriva COVID-19. Medicul infecționist ieșean Carmen Dorobăț a explicat de ce poate fi posibilă tratarea împotriva COVID-19 cu celulele artificiale T sintetizate de cerceteătorii chinezi.
Primele celule T artificiale au fost descoperite în laboratoarele din China și acționează împotriva tumorilor solide, fără să afecteze țesutul sănătos. Cercetătorii susțin că vor fi eficiente și împotriva COVID-19.
„Limfocitul T este cel care poartă cu el știința că am trecut printr-o anumită infecție, urmând să ne ajute să ne apărăm. Pe acest principiu s-ar baza utilizarea lor”, a declarat medicul Carmen Dorobăț, luni, la o televiziune de știri.
Medicul avertizează însă că „orice manipulare a acestui lanț imunologic poate avea părți bune și părți rele. De aceea trebuie să știm foarte bine că limfocitul T, odată pătruns într-un organism care l-ar primi cu această informație gata știută, va ști să îl folosească în sensul bun”.
„Este o altă nouă speranță. Pe lângă medicamentele care sunt acum în studiu clinic, antiviralele" a mai spus Dorobăț referitor la tratamentul anti-COVID-19 pe bază de limfocite T artificiale.
Medicul se referă la pilula anti-COVID-19 cercetată în această perioadă de Pfizer. Se știe că gigantul american Pfizer a anunțat că a început testarea cu un medicament anti-COVID-19 în SUA, care poate fi administrat oral. Primele teste de laborator cu viitoarea pilulă anti-COVID-19 aduc vești bune: eficacitate foarte bună împotriva coronavirusului. Testele clinice sunt efectuate în Statele Unite și în Belgia, pe un eșantion de 60 de voluntari, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, și vor fi încheiate la sfârșitul lunii mai.
Compania a anunțat că, dacă totul decurge bine, pastila anti-COVID-19 ar putea fi prescrisă celor bolnavi la primele simptome.