MENIU

Tratamentul cu Remdesivir, extrem de SCUMP. Află CÂT costă o doză folosită pentru tratarea pacienților cu COVID-19

O companie americană de medicamente a stabilit prețul tratamentului cu Remdesivir pentru Covid-19

Compania farmaceutică americană, cea care produce medicamentul Remdesivir, folosit la tratarea Covid-19, a stabilit prețul de vânzare a unei doze pentru companiile controlate de guvern din țările dezvoltate. 390 de dolari va costa o astfel de doză. Dar un pacient are nevoie de șase doze pentru a se vindeca, ceea ce ridică costul la 2.340 de dolari per bolnav, informează Realitatea PLUS. 

Compania vrea, astfel, să ofere un preţ unitar către mai multe state, astfel încât negocierile între ele să fie evitate, iar accesul la tratament să fie cât mai rapid.

Vestea a generat și un val de nemulțumiri. Sunt voci care susțin că decizia fixării unui preţ ridicat ar putea crea un precedent pentru costul viitoarelor tratamente împotriva coronavirusului.

Producătorul a mai anunțat că după ce producția va crește, medicamentul va avea un preţ de 520 de dolari per doză pentru companiile de asigurări şi alţi agenţi comerciali.

Remdesivir este unul dintre primele medicamentele folosite împotriva Covid-19. Se crede că acesta este, totodată, și cel mai eficace în tratarea timpurie a pacienţilor, comparativ cu Dexametazona, care a redus decesele la pacienţii care necesitau oxigen sau ventilaţie mecanică.

Mai multe articole despre:
remdesivir tratament covid preturi