Cele mai frecvente tratamente folosite în psihiatrie
Tratamente psihiatrie. Medicii psihiatri folosesc o gamă largă de tratamente, incluzând diverse forme de psihoterapie, medicamente şi spitalizare, în funcţie de nevoile fiecărui pacient.
Tratamente psihiatrie. Psihoterapia este o metodă sistematică de tratament conform căreia, în timpul unor întâlniri programate regulat, psihiatrul şi pacientul discută despre problemele şi sentimentele acestuia.
Medicul ajută pacientul să înţeleagă baza acestor probleme şi să găsească soluţii. În funcţie de gravitatea problemei, tratamentul poate dura doar câteva şedinţe de-a lungul a una sau două săptămâni, sau se poate intinde pe mai mulţi ani.
Psihiatrii utilizează mai multe forme de psihoterapie. Aceste psihoterapii pot ajuta pacientii sa-si schimbe comportamentul sau pattern-ul de gandire, sa analizeze efectul experientelor si relatiilor trecute asupra comportamentului prezent, pot trata probleme familiale sau de cuplu, sau pot ajuta la rezolvarea altor probleme in modalitati specifice.
Tratamente psihiatrie. Când sunt folosite medicamentele?
In acelasi fel in care medicul de familie poate prescrie medicamente pentru pacientii cu hipertensiune arteriala sau probleme tiroidiene, psihiatrul poate prescrie o serie de medicamente care sunt eficiente impotriva bolilor mintale, cum ar fi depresia, tulburarea maniaco-depresiva, atacurile de panica, tulburarile anxioase, tulburarile obsesiv-compulsive si schizofrenia.
Psihiatrii utilizeaza medicamente atunci cand evaluarea completă a pacientului sugerează că medicaţia ar putea corecta anumite dezechilibre chimice de la nivel cerebral presupuse a fi implicate în unele tulburări mentale. Psihiatrii utilizeaza de obicei medicatia în asociere cu psihoterapia.