MENIU

TRAIAN BĂSESCU dă undă verde urmăririi penale a lui CRISTIAN DAVID

TRAIAN BĂSESCU dă undă verde urmăririi penale a lui CRISTIAN DAVID

Preşedintele Traian Băsescu a avizat favorabil joi cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul fostului ministru liberal CRISTIAN DAVID.

CRISTIAN DAVID. "Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a transmis joi, 27 februarie a.c., ministrului Justiţiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cererea de urmărire penală pentru domnul Cristian David, fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, pentru a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din data de 26 februarie 2014, privind formularea cererii de urmărire penală faţă de domnul Cristian David, fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, în perioada 21 decembrie 2012 - 26 februarie 2014, în raport cu dispoziţiile Art. 109 alin. (2) teza întâi din Constituţia României, republicată, Art. 12 şi Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, având în vedere şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008. Totodată, legat de cererea de urmărire penală pentru domnul Cristian David, fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, transmisă ministrului Justiţiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a înştiinţat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

CRISTIAN DAVID. Fostul ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni Cristian David a declarat agenţiei MEDIAFAX că a demisionat, miercuri, din calitatea de membru al PNL pentru a nu afecta imaginea partidului urmare a acuzaţiilor DNA şi că are toată disponibilitatea să prezinte datele care să clarifice situaţia.

El a reacţionat astfel după ce Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că a cerut cere de la preşedinte pentru urmărirea penală a fostului ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, Cristian David, pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii, care ar fi fost făcute pentru a justifica 60.000 de euro.

Mama lui Cristian David este şi ea cercetată în acest dosar.

Mai multe articole despre:
DNA Traian Băsescu Cristian David urmărit penal