MENIU

Tragedie la bazinul de înot! Un copil de 8 ani a MURIT sub ochii tatălui și ai instructorului său. Anchetă uriașă

Tragedie la bazinul de înot! Un copil de 8 ani a MURIT sub ochii tatălui și ai instructorului său /Profimedia

Tragedie fără margini la Bihor. Un copil de doar 8 ani a murit în timpul unui curs de înot cu instructor privat. Incidentul s-a petrecut chiar sub ochii tatălui băiatului, care nici acum nu pricepe cum s-a petrecut tragedia. În cauză a fost deschisă o anchetă pentru ucidere din culpă.

Din câte se pare, totul s-a petrecut în timp ce copilul se afla în bazin. La un moment dat, acesta s-ar fi speriat şi i s-a făcut brusc rău. Copilul a fost scos imediat din apă, însă la scurt timp a leşinat.

Atât tatăl copilului cât şi instructorul de înot au încercat să-l resusciteze, însă eforturile lor s-au dovedit a fi în zadar.

Tragedie pe Lacul Colibița: Un tânăr de 19 ani și-a pierdut viața după ce a căzut de pe un ponton

Echipajul de prim ajutor sosit la fața locului nu a reuşit nici el să-l mai readucă la viaţă. Aceștia au fost nevoiți să declare decesul după mai bine de o oră de la începerea manevrelor de ruscitare. 

"L-am luat în braţe, părintele striga de pe margine: Filip, Filip! L-am luat, am făcut doar o întoarcere şi i-am dat copilul în braţe. Am început manevrele de resuscitare, dându-mi seama după simptomatologia pe care o avea că era o problemă", a declarat instructorul, la un post TV. 

Anchetă pentru ucidere din culpă

Conform unui comunicat transmis, luni seara, de purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Bihor, comisar şef Alina Fărcuţa, băieţelul decedat era din comuna Lunca, județul Bihor, iar poliţiştii din Ştei au pornit cercetările pentru ucidere din culpă.

"La data de 19 august anul curent, la ora 16.45, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat prin SNAU 112 că un minor s-ar fi înecat, într-un bazin de înot din localitatea Ștei. La fața locului, polițiștii din Vașcău și Nucet au identificat persoana în cauză ca fiind un minor de 8 ani, din comuna Lunca. Din primele investigații, acesta s-ar fi aflat, însoțit de un membru al familiei, la un curs privat de înot, organizat de un instructor de înot, în bazinul respectiv", se arată în comunicatul citat. 

Tragedie pentru o familie din Timișoara: un bărbat a murit încercând să-și salveze fiica dintr-un râu învolburat

Potrivit comunicatului, cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită în urma efectuării necropsiei.

"Polițiștii din Ștei continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cauzei și împrejurărilor producerii tragicului eveniment", a mai transmis purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Bihor. 

Mai multe articole despre:
copil mort bazin de inot inec copil inecat bihor tata