MENIU

Tragedie într-o comună din Iași. Un bărbat a stat o noapte întreagă în BECI, lângă cadavrul soției sale, fără să se poată mișca. Ce s-a întâmplat?

Accident casnic cu final tragic într-o comună din județul Iași. Un bărbat a stat o noapte întreagă lângă cadavrul soției sale, în beciul locuinței,  fără să se poată mișca. Tânăra de 39 de ani a fost găsită moartă. Cei doi au fost asfixiați de amestecul gazos toxic emanat de mustul fermentat.

Femeia în vârstă de 39 de ani a fost găsită moartă într-un beci din comuna Focuri, iar soțul ei zăcea semiconștient alături de ea. Cei doi ar fi fost doborâți de gazul toxic emanat de mustul aflat în fermentație ar fi ucis-o. Polițiștii au deschis un dosar penal și fac acum verificări pentru a stabili cum s-a produs tragedia, potrivit Ziarul de Iași.

Tragedia s-a petrecut, cel mai probabil, în cursul nopții, însă abia dimineață a fost făcută descoperirea macabră. Alerta a fost dată după ce o vecină, îngrijorată că cei 2 soți nu răspund, s-a dus să vadă ce se întâmplă și a făcut descoperirea șocantă. 
 
Bărbatul a fost transportat la spital, însă pentru femeie nu s-a mai putut face nimic. Medicii au declarat decesul, iar trupul neînsuflețit a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie. Specialiștii spun că moartea a survenit din cauza gazelor de fermentație.
 
Prevenția este esențială în orice încăpere unde fermentează vinul. Înainte de a intra, este important ca încăperea să fie bine aerisită, cu ușile și ferestrele larg deschise, deși acest lucru poate fi dificil în cazul unui beci. O metodă clasică, folosită de sute de ani, este aceea de a intra în beci cu o lumânare aprinsă. Dacă lumânarea se stinge, înseamnă că nu există suficient oxigen, indicând astfel că nu este sigur să intri.
 
Mai multe articole despre:
mort in beci iasi must sotie drama