MENIU

Tragedie în Canada: O familie întreagă de români, cu 2 copii, și-a găsit sfârșitul în timp ce încerca să treacă ilegal în SUA

Mai mulți români și-au pierdut viața în timp ce încercau să treacă ilegal din Canada în Statele Unite. E vorba de o întreagă familie, inclusiv doi copii.

Șase persoane din două familii, una de origine română cu pașapoarte canadiene, cealaltă din India, au fost găsite moarte într-o zonă mlăștinoasă de lângă granița Canada-SUA, după ce au încercat să treacă ilegal în Statele Unite, a anunțat vineri poliția canadiană, scrie usnews.com.

Cele două familii ar fi încercat să treacă ilegal granița dintre Canada și Statele Unite, traversând fluviul Saint Lawrence. Ambarcațiunea în care se aflau a naufragiat, s-a răsturnat din cauza dimensiunii mici și a condițiilor meteo. 

Trupurile lor au fost descoperite joi seara în apropierea unei ambarcațiuni răsturnate aparținând unui bărbat dispărut din comunitatea Akwesasne Mohawk, a declarat adjunctul șefului poliției locale, Lee-Ann O`Brien, în cadrul unei conferințe de presă.

„Potrivit primelor informații, toți au încercat să intre ilegal în SUA din Canada. Cele șase persoane provin din două familii, una de origine română, ceilalți cetățeni fiind din India”, a mai spus O`Brien.

Au fost recuperate inițial șase cadavre – cinci adulți și un copil, acesta fiind din familia de români. A fost găsit ulterior și un al cadavru al unui alt copil, tot român, potrivit pașapoartelor găsite de autorități la locul tragediei.

Barca în care se aflau cei șase s-a răsturnată, fiind „foarte mică” pentru condiții meteorologice nefavorabile, inclusiv ploaie, lapoviță și vânt puternic.

„Nu a fost un moment potrivit pentru a fi pe apă”, a mai spus adjunctul șefului poliției locale, Lee-Ann O`Brien.

Familia de români era stabilită de ceva vreme în Canada. Unul dintre copii avea cetățenie canadiană, născut deci pe teritoriul Canadei.

Autoritățile așteaptă autopsia și rezultatele testelor toxicologice pentru a stabili cauza morții.

Alerta în cazul tragediei de pe fluviul Saint Lawrence, de la granița dintre Canada și SUA, a fost dată de familia unui cărăuș canadian, care a raportat disparitia acestuia. Astfel au început căutările poliției și a fost găsită ambarcațiunea într-o regiune mlăștinoasă, în care se aflau cadavrele imigranților ilegali români și din India.

Premierul canadian - Justin Trudeau, vorbind cu presa, a transmis condoleanțe: „Gândurile noastre sunt către familiile persoanelor care au pierit. Aceasta este o situație sfâșietoare, în special având în vedere copilul mic care a fost printre ei”.

Adjunctul șefului poliției locale - Lee-Ann O`Brien a anunțat că în ultima perioadă a crescut numărul de persoane care trec prin Akwesasne și au forțat intrarea în SUA, cu 48 de traversări de la începutul anului.