MENIU

Tot mai mulţi români preferă să-și petreacă sărbătorile în străinătate datorită prețurilor mai mici

Tot mai mulţi români preferă să-și petreacă sărbătorile în străinătate datorită prețurilor mai mici

Tot mai mulţi români preferă să-și petreacă sărbătorile în străinătate. Preţurile mai mici şi ofertele speciale au făcut ca rezervările pentru luna decembrie, anunţate de operatorii din turism, să depăşească toate aşteptările. La mare căutare sunt Turcia și Grecia, dar și capitalele europene. În weekend a avut loc Târgul Național de Turism de la Romexpo. 

Prețurile piperate oferite de hotelurile din România îi alungă pe români afară. Spre exemplu, pentru o vacanță de Crăciun de patru zile, un hotel de trei stele din Istanbul costă 609 lei pentru două persoane. O pensiune de trei stele din Bușteni, pentru aceeași perioadă, are o ofertă de 816 lei. 

Turcia și Grecia conduc în preferințele românilor, conform datelor de la Târgul de Turism.

"Turcia a fost și este în continuare una dintre cele mai solicitate destinații", spune Mihaela Crăciun, operator turism. 

Și capitalele europene sunt la mare căutare.

"Pentru extern sunt piețele de Crăciun, cu Austria-Viena, Cehia-Praga și Ungaria cu Budapesta", spune Teodor Călimănescu, manager agenție de turism.

Românii care aleg concedii în țară nu doresc să plece foarte departe de casă, spun specialiștii.

"Vorbim de turiști din zona București-Ilfov, își doresc o vacanță în care să nu stea la check in, să nu călătorească mult", spune Ciprian Enea, consultant turism.

Majoritatea locurilor pentru Crăciun și Revelion s-au ocupat deja în România. 

"Prețurile cele mai mari sunt în jur de 2000-3000 de lei pentru un pachet pentru 4-5 stele. Pachetele la 2-3 stele pot porni de la 500-600 lei de persoană", a declarat Adrian Voican, director agenție turism pe România.

Cei mai mulți români caută oferte cu prețuri mici. 

 
Mai multe articole despre:
turism târg targ turism