MENIU

Topul celor mai periculoase țări de vizitat în 2024. Unde se află România pe harta pericolelor globale

Harta celor mai periculoase țări din lume. Foto: The Mirror

Călătorii care își fac de pe acum planuri cu locuri de vizitat în 2024 au fost informați cu privire la cele mai periculoase țări din lume, pe care ar fi mai bine să le evite.

Un nou studiu arată cele mai periculoase țări de vizitat în 2024, conform unei hărți de risc întocmite de consultanța medicală și de securitate International SOS.

Cu riscuri de securitate extremă, tulburări politice și probleme legate de schimbările climatice, această hartă oferă o perspectivă detaliată asupra zonelor în care oamenii ar putea întâmpina dificultăți serioase.

Țările aflate în fruntea acestui top al pericolului sunt Ucraina, Libia, Sudanul de Sud, Siria și Irak, afectate de conflicte și instabilitate politică. Aceste destinații prezintă un risc de securitate extrem, conform evaluării studiului.

În categoria "securitate", Ucraina, Siria, Irak, Afganistan, Libia, Yemen, Sudanul de Sud, Republica Centrafricană și Somalia au primit toate nivelul maxim de avertizare "extremă". Anumite părți din Liban, Teritoriile Palestiniene, Rusia și regiunile Sahel au înregistrat creșteri ale riscului de securitate, alături de Ecuador și anumite zone din Columbia, în urma unei creșteri a criminalității și a tulburărilor.

Ultima parte din discursul lui Nicolae Ceaușescu din 21 decembrie 1989, care nu a mai apucat să fie citită din cauza scandărilor din mulțime

Cu toate acestea, ratingurile de risc au scăzut pentru El Salvador și anumite părți din Nepal, ca rezultat al tendințelor descendente susținute în mai mulți factori de risc.

Țările din categoria de risc scăzut pentru securitate includ Regatul Unit, majoritatea Europei, SUA, Canada, China, Japonia, Australia și Noua Zeelandă.

Pe de altă parte, țările cu un risc mediu includ România, Africa de Sud, Egipt, Algeria, Kenya, Brazilia, Peru, Bolivia, Mexic, Filipine, Iran, Turcia și Rusia.

Motiv de sărbătoare pentru călători: O mare metropolă europeană trece la transport public gratuit

Michael Rogers, analist-șef de securitate la International SOS, a subliniat importanța ca călătorii să fie bine informați și pregătiți pentru a face față perturbărilor temporare sau de impact major. Organizațiile au fost sfătuite să evalueze riscurile înainte de călătorie și să consolideze conștientizarea riscurilor în rândul angajaților care călătoresc.

Principalele sfaturi pentru o călătorie sănătoasă și sigură în perioada festivă includ rămânerea informat și pregătit, precum și exercitarea precauției în zonele aglomerate. 

A fost identificat ucigașul de la Universitatea din Praga. Mesajul îngrozitor lăsat de tânăr înainte de măcel

Mai multe articole despre:
tari periculoase calatorii pericol securitate